sulaa.jpg

PERJANTAINA tuli leikekirjaan lisää laitettavaa. Aluksi piti tulla 10 juttua mutta kuoresta paljastuikin 20 lisättävää tarinaa. Sain ne jo aamupäivällä joten pystyin kuluttamaan iltapäivän niitä laitellen. Eikä tässä vielä kaikki, sanoi hän aivan kuin Ostoskanavalla. Vielä on yksi kaappi katsomatta joten lisääkin saattaa löytyä. Ei siis vieläkään voinut tuulettaa että nyt on kaikki, vaan maaliviiva siirtyi vielä hiukan eteenpäin.

LAUANTAINA nähtiin puolison kanssa kaupungilla. Käytiin kahveilla kun vielä pääsi käymään. [Ja tulihan se tieto sitten että kaikki paikat kiinni.  Oliskohan kannattanut miettiä jo aiemmin... mutta tärkeintä oli kuitenkin se että etelän hiihtolomalaiset pääsivät reissaamaan toiselle puolelle Suomea ja tuomaan koronaa tullessaan]. Aamupäivä olikin harmaa pitkästä aikaa, ja lämpömittarikin jaksoi vaivoin hivuttautua nollan paremmalle puolelle, iltapäivällä aurinko kiskoi peitteen kasvoiltaan ja muistutti olemassaolostaan.

TÄNÄ aamuna aurinko paisteli siniseltä taivaalta, niin ne kelit muuttuvat näin keväällä. Telkkarin kello ei tietenkään osannut yöllä päivittää itseään, joten aamuherätys tuli vielä talviajassa. Jospa huomisaamuna olisi jo oikeaan aikaan. Laitoin kuitenkin jo kännykän varmuuden vuoksi herättämään huomisaamuna pari minuuttia televisioherätyksen jälkeen.

KATSELIN kaikessa rauhassa telkkaria ennenkuin lähdin iltapäivällä lenkille ja sitä myöten kauppaan. Mukavaa kun ei tarvitse kiskoa montaa kerrosta vaatteita päälle kun lähtee ulos, nytkin riitti hupparin päälle toppaliivi. Ja hyvin olivat jalkakäytävät ja pyörätiet sulaneet, pahimmissa varjopaikoissa lunta oli vielä koko kulkuväylän leveydeltä.

PIHAAN tullessa kävin kurkkaamassa kuinka paljon lunta on kukkapenkeillä ja sillä alueella johon penkin kiikutan kunhan kinokset katoavat. Polveen asti oli lunta, joten ihan heti ei sinne pääse. Tosin tulevalle viikolle on luvattu vesisadetta, ja jos sitä tulee niin silloin kyllä hanget vajuvat.

SEN verran on jo multasormia syyhyttänyt että Viherpeukaloissa on tilaus sisällä ja komerossa odottaa useampikin siemenpussi. Pitää muistaessa käydäkin moikkaamassa kauppiasta ja kysyä että onko hän muistanut mun kuormalavani. Samoin pitää kaupungilta varmistaa että onko eräs nurmikon läntti kaupungin maata vai taloyhtiön, ja vaikka olisikin kaupungin niin saataisko laittaa siihen perhosniitty tulemaan.

SÄHKÖPOSTIIN oli tullut viestiä että pari tarinaa oli löytynyt. Oli onneksi laittanut otsikot joten pystyin kertomaan että toinen on jo laitettu mutta toinen uusi. Lupasi tuoda huomenna ennen neljää sen. Ja keskiviikkona tulee vihonviimeinen (tähän teokseen). Pääsee lopultakin näkemään lopullisen sivumäärän ja laittamaan painotarjoukset.

HUOMENNA aamupäivällä sähkötarvikeliikkeeseen, sieltä käyn kääntymässä puolison asunnolla ja tulen kiireen vilkkaa takaisin. Pari esitettä odottaa korjauksia, mutta oli laitettava selventäviä kysymyksiä siitä mikä nyt on lopullinen ja virallinen putiikin nimi kun vuoden vaihteessa vaihtoivat nimeään, mutta mulle asti ei ole kulkeutunut tieto mitä muotoa käytetään.

TÄNÄ iltana/yönä piti sataa vettä, mutta ei ainakaan vielä. Menen peiton alle kuuntelemaan josko sade saapuisi. ■