messut.jpg

KESKIVIIKKONA kun oli viikkovapaa niin päätin lähteä käymään Kouvolassa asuntomessuilla. Aamuvarhaisella liikkeelle että ehtii suurin piirtein kaikki kierrellä jos into riittää. Ja onhan siitä useampi vuosi kun edellisen kerran Kouvolassa olen käynyt.

PIONEERIPUISTO jossa messut järjestettiin olikin kauempana kuin kuvittelin mutta opasteilla osasin perille. Mukavasti oli jo jonoa lipunmyynnillä ja portilla kun sinne saavuin. Lippu oli kuitenkin jo valmiina joten ei tarvinnut kuin kävellä portista sisään. Ja kun olin selvinnyt näytteilleasettajien hallitunnelista oli aika lähteä kohti kohteita.

ALUEELLA tuli taas mieleen miksi en kovin usein viitsi asuntomessuilla käydä. Se jonottaminen. Enemmän ja vähemmän pitkiä jonoja jokaisen kohteen ulko-ovella, ja sisälläkin olisi pitänyt liikkua kohtuullisen rivakasti. EN jaksanut jonottaa jokaiseen taloon, vaan valikoin vain ne jotka mielenkiintoisimmilta näyttivät.

ILTAPÄIVÄLLÄ alkoi jo hiukoa joten piti käydä syömässä buffetissa. Ruuassa ei ollut mitään valittamista, ja positiivinen yllätys oli se kuinka paljon salaattipöytään oli panostettu. Pelkillä salaattipöydän antimillakin olisi saanut vatsansa täyteen mutta kyllä mä otin myös lihapullia. Syömisen jälkeen kiertelin vielä katsomassa loppupään asuntoja ja ostin töihin tuliaisiksi Kouvolan lakritsia.

KUN alkoi tuntua siltä että kaikki on nähty mitä halusinkin oli aika siirtyä suuntaamaan kotiinpäin. Alkuillasta olin kotona, ja kyllä siellä asuntomessualueella tuli vain niin paljon käveltyä että kotona piti istua kaikessa rauhassa. Ja kun matkaankin kului ihan kohtuullinen aika, niin sänky kutsui tavanomaista aiemmin.

MITÄPÄ sitten jäi asuntomessuista mieleen? Opastukset ja järjestelyt olivat onnistuneet. Itse talot taas eivät oikeastaan yksikään millään tavalla säväyttäneet, ja sisustus kaikissa taloissa oli melkeinpä steriiliä. Olisin kaivannut rohkeutta ja leikittelyä ainakin sisustuksen osalta. Ja pihat olivat mitä olivat. Huvittavin oli kai jonkun Design-sanaa käyttävän yrityksen tekemä pihasuunnittelu: muutama metri kuorikatteella peitettyä maata ja siinä pari vuorimäntyä, ja loppu nurmikkoa. Tuollaisella esityksellä mäkin voisin ryhtyä tuossa pihassa käyttämään design-liitettä. ■