juhannus.jpg

JUHANNUS on Wanhuksen kohdalla jo juhlittu. Wanhus lähti jo tiistaiaamuna juhannuksen viettoon poiketen tietysti pitkäripaisessa josta tuliaisiksi tarttui kolmen litran viinipönikkä. Ja kun kerran kesää eletään niin se oli valkoista. Eihän sitä kehdannut tyhjin käsin tulla.

JUHANNUS kuluikin sitten grillin ääressä istuen ja olutta ja viiniä juoden. Tottakai Wanhuskin kantoi kortensa kekoon ostamalla grillattavaa ja olutta, että kaikki ei suinkaan mennyt isännän piikkiin. Vaikka ei varsinaisesti helle ollutkaan, tarkeni kuitenkin ulkona olla, eikä edes onnistunut satamaan. Muutamana päivänä oli jonkin aikaa ikävä puuskittainen tuuli, joka sai hetkeksi pakenemaan sisätiloihin, mutta pian pääsi taas ulos. Tuntui lievästi oudolta juhlia juhannusta jo niin aikaisin mutta olosuhteiden pakosta se piti tehdä.

PERJANTAINA aamupäivällä hain kaupasta evästä kotiin tuotavaksi kun en viitsinyt alkaa suunnittelemaan kotimatkaa aukiolevan kaupan kautta. Eikä sitä paitsi bussejakaan enää illalla kulkenut. Alkuillasta pakkasin sitten eväät reppuun ja tilasin kumijalan että pääsen kotiin. Oli ihan mukava tulla omaan sänkyyn nukkumaan neljän päivän poissaolon jälkeen. Kummasti tuo juhannus vaan väsytti vaikka ei edes missään kauempana tullut reissattua. EI huvittanut lähteä minnekään, kun matkoihin olisi kulunut kuitenkin oma aikansa ja varsinaiselle jussin vietolle olisi jäänyt niin vähän aikaa. Kotiin päästyä reppu tyhjäksi ja hengähdys teeveen ääressä kunnes olikin aika painua peiton alle.

TÄNÄ aamuna heräsin jo yhdeksän aikaan vaikka kiirettä ei minnekään ollut. Aamutoimiin kuului myös pitkästä aikaa verensokerin mittaus, kun en viitsinyt niitä tarvikkeita mukaan ottaa. Hiukan jännitti millaisissa lukemissa arvot ovat melkoisen ei-niin-kaikkein-terveellisimmän ruokavalion jälkeen, mutta ihan maltillinen 7,1 oli aamuarvo. Eli ei pahemmin haitannut vaikka grilliruokaa tulikin pääasiassa syötyä. 

PÄIVÄLLÄ ei ollut kiirettä minnekään kun kaupassakäynnin suunnittelin vasta huomiselle. Aamupäivä meni kanavia vaihtaessa ja iltapäivällä menin pihakeinuun istumaan. Oli kyllä rauhallista, vain muutaman naapurin näin vilaukselta mutta keinuun ei eksynyt kukaan. Istuin siinä pidemmän tovin ennenkuin alkoi tehdä mieli iltapäiväkahvia. Sisälle tultua taivas tummui mutta ei kuitenkaan sateeksi asti yltänyt, harmaana on taivas edelleen.

KOSKA telkku ei tietenkään tarjoa mitään katsottavaa on käytävä etsimässä jokin leffa tai kaksi. Jos hyvin käy niin Resident Evil -animaatio on katsottavissa. Ainakin aamusella sen olin näkevinäni. ■