squa.jpg

PERJANTAILLE kun oli luvattu kunnon tuulta, lähdin jo aamusella kaupungille asiat hoitamaan. Kyllähän se välillä ihan kunnon puuskia sai aikaiseksi, mutta ei mitään kamalaa kuitenkaan. Ja kun aurinko paistoi ja oli enemmän kuin lämmin, jäin torille istuksimaan. Nyt kun kaikki työt on saatu alta pois ja uusia on tiedossa vasta elokuun tullessa, niin on aikaa istua ja nauttia kesästä. Kotiin tullessa jäin vielä pihakeinuun, ja pian siihen tulikin uusi naapuri esittäytymään. Kuulemma kolme kuukautta sitten on muuttanut taloon, mutta toistaiseksi olin onnistunut olemaan näkemättä häntä. Enkä kyllä ensimmäisen ja toivottavasti myös viimeisen tapaamisemme jälkeen haluakaan hänen kanssaan juttusille jäädä, on ilmeisesti onnistunut jo nyt riitautumaan muutaman asukkaan kanssa ja kyllä tuli arvostelua. Enpä siinä viitsinyt sanoa mitään vaan kuuntelin vaan, kunnes pakenin paikalta vetoamalla siihen että pitää saada ostokset kylmään.

ILTAPÄIVÄLLÄ soitteli yksi kaveri voisinko mä jossakin vaiheessa käydä ostamassa hiomapaperia tai jotain, niin että hän saa hioa pöytälevyn jonka aikoo käsitellä. Ei itse pääse kun on vain yksittäisiä vapaapäiviä ennenkuin jää lomalle. Lupasin että käyn jotakin katsomassa kun kapungilla käväisen. Ei siitä mulle isoa mutkaa tule.

ILLALLA katsastin telkun elokuvat, en jaksanut alkaa etsimään leffoja enkä lähteä leffaankaan vaikka mua houkuteltiinkin katsomaan Transformersia. Nuo elokuvat ei oikein vetoa minuun, mieluummin katson ne kotisohvalla joskus jos siltä tuntuu. Siinä sen voi aina keskeyttää ja keittää vaikka kahvit että jaksaa katsoa loppuun asti.

TÄNÄ aamuna heräsin jo puoli yhdeksän aikaan vaikka mihinkään kiirettä ei ollut. Kun kerran olin ajoissa jalkeilla niin päätin lähteä hakemaan sitä hiomapaperia ja toimittaakin sen vielä saman tien. Hiomapaperin sijaan ostinkin hiomatyynyjä, niin ettei tarvitse kaverin miettiä mihin sen paperin käärisi. Hurautin bussilla kaverille, olihan tuo vähän hämmästynyt kun soittelin ovikelloa. Oli menossa iltavuoroon joten oli kotona. Istuin vähän aikaa rupattelemassa ja lähdin sitten takaisin päin. Piti käydä ostamassa uusi pata, kun vanha valurautainen alkoi ärsyttämään. Nyt on musta keraaminen pata, joten ei tarvitse olla rasvaamassa aina käytön jälkeen. Taas istuin torin laidalla hätistelemässä kerjäläisiä. Ei tarvinnut muuta kuin saada takapuoli tuolille kun ensimmäinen oli jo rahaa pyytämässä, ja kun sitä ei herunut niin tyrkytettiin "kultasormusta". Kun en sitäkään huolinut niin sitten olisi pitänyt tarjota tupakka. Tiukan kohteliaasti käyttäytymällä pääsin hänestä eroon. Kolme kerjäläistä ehti siinä käydä näyttäytymässä mutta yksikään ei saanut rahaa eikä tupakkaa, eikä sormustaan kaupaksi.

NYT kun on ollut niin lämpimiä päiviä on alkanut kämppäkin taas lämpenemään, joten ei oikein huvittanut ruveta hellaa saatikka uunia kuumentamaan. Onneksi pakkasesta löytyi mitä laittaa mikroon. Kunhan kelit viilenee kunnolla niin sitten voin testata sen uuden padan.

KALENTERIA vilkuillessa tajusin että eihän tässä ole kuin reilut pari viikkoa kun Tampere kutsuu. Toivottavasti ei ole kauheita helteitä siihen aikaan. Tuollaiset 15 astetta riittäisi sille reissulle. Sen kummempia suunnitelmia ei sille reissulle vielä ole kuin että Vapriikissa pitää käydä, siellä kun on esillä Kielletty kaupunki.

HUOMISAAMUNA Doctor Whon tämän tuotantokauden viimeinen jakso (tai no joulujakso taitaa olla tulossa), ja sitten voisi vaikka jälleen ulkoistaa itsensä. Tänä iltana vielä uusi versio Ghostbustersista ja sitten voikin kömpiä punkkaan. ■