letku.jpg

EILEN kun oli taas kunnon hellepäivä. Aamulla onneksi oli sen verran viileämpää että saattoi kävellä töihin. Iltapäivällä kävelin keskustaan, kävin ruokakaupassa ja ostamassa vielä 7 ahkeraaliisaa. Loppumatkan tulin bussilla, kun tiedossa oli ilta kukkapenkillä kohtuullisen lämpimässä kelissä.

EHDIN huilia melkein puolisentoista tuntia ennenkuin oli aika vaihtaa puutarhashortsit päälle, kerätä tarvittavat työkalut ja painua pihalle. Aloitin istuttamalla ne loput seitsemän ahkeraaliisaa. Sitten kannoin kukkalaatikot pihalle ja multasäkkejä. Toin neljä säkkiä kun en aivan varma ollut kuinka paljon ne laatikot nielevät. Ensimmäinen miespuoleinen talkoolainen saapui silloin, ja  hän alkoi kantamaan kesäkukkia täynnä olevia pahvilaatikoita pihalle. Kun olimme saaneet kukkalaatikot, mullan ja kesäkukat pihalle, tuli seuraava talkoolainen: Kukkamummo I. Kukkamummo II ei ollutkaan kotona, ja kun enempää porukkaa ei pihalle ilmestynyt, aloitimme istuttamisen. Ensin puiset kukkalaatikot lopullisille paikoilleen, sitten multaa niihin (meni muuten 1⅓ säkkiä per laatikko). Kukkamummo istutti kukat laatikoihin sillä aikaa kun kannoimme kukkia sisältävät pahvilaatikot sinne rinteen yläpuolella olevan penkin luo.

SITTEN vain istutuspuuhiin kukkamummon kanssa (kolmas talkoolainen lähti laittamaan talkookahvit tippumaan). Ensin laitoimme kukat ruukkuineen penkkiin niin että saimme likimain tasajaon kukkien välille ja sitten vain kaivamaan multaa ja laittamaan kukat maahan. Olipa muuten todella kuivaa se multa siinä penkissä. Istuttamisen jälkeen kävimme talkookahveilla ja tarkoitukseni oli kastella kukkapenkki läpikotaisin. Mutta puuttuvaa pikaliitintä kasteluletkun ja hanan väliin ei löytynytkään varastosta jossa kukat olivat, joten jäi kastelematta. Sisälle tultua suihku ja telkkaria.

TÄNÄÄN lähdin aamupäivällä ostamaan sitä kadonnutta pikaliitintä. Kutakuinkin keskustaan päästyäni yllätti sadekuuro ykskaks, vesipisarat olivat herneen kokoisia ja vettä tuli muutaman minuutin ajan ihan kunnolla. Kyllä tyhjeni kadut. Sadekuuro meni ohi yhtä nopeasti kuin oli ilmestynytkin ja mä pääsin jatkamaan matkaa. Ensimmäisestä liikkeestä en sitä löytänyt ja kun myyjiäkään ei pahemmin näkynyt niin poistuin pikaisesti. Kun matkan varrelle sattui sopivasti vaateliike poikkesin nopeasti ostamassa shortsit ja jatkoin siitä rautakauppaan hakemaan sitä liitintä. Pyysin myyjää joka sattui osastolla olemaan auttamaan ja liitin löytyi nopeammin kuin itse olisin osannu hakea. Kotimatkalla poikkesin hakemaan vielä 20 köynnöskrassia.

ALKUILLALLA vaihdoin taas puutarhavaatteet ja painuin pihalle. Istutin aluksi ne krassit vielä siihen rinnepenkkiin ja sitten kävin kytkemässä kasteluletkun seinän hanaan ja asetuin kastelemaan kukkapenkkiä. Muutama daalia ja marketta olivat jo nuupahtaneet päivän kuumuudessa, ja varmaan se rutikuiva kukkapenkin multakin oli imenyt kaiken kosteuden kukkien multapaakuista. Suihkuttelin puolisen tuntia vettä penkkiin, niin että se alkoi kastua kunnolla. Varmaan tunninkin olisi voinut sinne vettä suihkuttaa mutta piti lähteä laittamaan ruokaa. keräsin kastelulatkun kerälle ja vein sen varastoon odottamaan. Tänään ostamani pikaliittimen kiersin irti ja toin kotiin. Tätä liitintä en sinne seinään viitsi jättää, vaan mieluummin otan sen aina mukaani kun lähden kastelemaan kukkia, varmuuden vuoksi. Huomiselle on ennustettu ukkosta ja ehkä sadekuurojakin, mutta luulenpa että huomisiltanakin pitää käydä kasteluletkun kanssa kukkapenkillä. Eikä viikollekaan ole ainakaan vielä sateita luvattu, eli illat menevät kukkia kastellessa.

TÄNÄÄN vielä telkkaria. Huomenna voisi tehdä jotain, mutta eiköhän sen keksi huomenna. ■