kale.jpg

SAIN kaikki tekstit nostettua taittoon, ja juuri kun olin lopettanut tuli sähköpostissa viesti, jonka liitteenä oli jo alusta asti puuttunut tiedosto. Eräässä vaiheessa vaikutti jo siltä että sitä ei tulekaan. Kuvia sille oli varattu mutta teksti puuttui. Koska kaikki jutut olivat erillisinä tiedostoina, taitoin kirjankin poikkeuksellisesti niin että jokainen juttu on omansa, jolloin voin huoletta lisätä sivuja tarvittaviin (jokaikiseen lukuun) paikkoihin ilman että teksti juoksee lopussa minne sattuu.

USEAMPI tunti meni kun kuvia skannasin. Osa oli valokuvia, osa valokopioita ja osa lehtileikkeitä. Tarkoittaa sitä että joidenkin kuvien kanssa joutuu tekemään enemmän töitä kuin toisten. Suurin ongelmahan on saada lehtikuvista rasteria pois mahdollisimman paljon kuvan terävyyden siitä kärsimättä.

TORSTAINA on palaveri koskien tätä opusta, on muutamia avoimia kysymyksiäjotka pitää ratkaista ennenkuin taitto voi edetä loppuun asti. Lähinnä se, että osalle kuvia ei ole lainkaan merkitty kohtaa mihin ne pitäisi sijoittaa. Jospa tähän tulisi vastaus torstaina. Aikataulu näyttää siltä voisin perjantaille luvata ensimmäisen sähköisen version. Ja jos hyvin käy niin ensi viikolla päästään sitten jo läpikäymään korjauksia. Marraskuussa pitäisi opuksen olla valmiina.

HUOMENNA on päivän päätteeksi vielä kokous eli kotiin tullaan taas hiukan myöhemmin. Kuusi kokousta taitaa olla tälle syksylle kalenterissa, eli ei ihan hirmuisesti.

ENSI keväänä on itä ilmeisemmin lähdettävä Tallinnaan pariksi yöksi. Sellaista ohjelmaa on kaavailtu, ja voisihan sinne lähteä. Tosin en tiedä vielä viitsinkö raahata sieltä viinaa tai kaljaa mukanani. Aika näyttää.

TÄMÄN illan voisi päättää katsomalla muutaman jakson Master Chef Australiaa, kun se on jäänyt vähän paitsioon.

ULKONA on edelleen +9,9 astetta. Mahtavaa! ■