manse.jpg

Onhan se ihan mukava olla reissussa mutta mukavampi on tulla kotiin.

Maanantaiaamuna lämpömittari herkisteli -26 pakkasasteen lukemissa. Onneksi Onnibus tuli ajallaan pysäkille ja kuljettajan kehoituksesta menin yläkertaan koska siellä oli lämpimämpää kuin alakerrassa. Bussimatka sujui ongelmitta ja aivan ajallaan oltiin Tampereella. Sielläkin samta pakkaslukemat ja matkaa hotellille 4 km. Eipä siinä auttanut muuta kuin alkaa laittamaan jalkaa toisen eteen reippaasti. Rautatieasemalle kahville ja lämmittelemään. Koska hotellihuoneen saantiin oli aikaa, piti taas mennä Alepubiin odottelemaan.

Hotellihuoneen saatuani ja sinne päästyäni kartoitin tilannetta. Vapriikissa ei vielä ollut alkanut näyttely joka kiinnosta, joten päätin jättää sinne vaelluksen väliin. Hetken aikaa mietin josko jaksaisin Plevnaan kävellä, mutta kummasti pakkanen vain karsi kävelyhaluja. Koska pakkanen ei illemmallakaan houkutellut kovin kauas vaeltamaan, päätin käydä syömässä Amarilon hampurilaisen. Kyllä siinä oli yhdelle kertaa syömistä ja hyvää oli. Muutaman oluen kävin sen jälkeen kaupasta huoneeseen noutamassa, ja loppuilta menikin telkkaria katsellen.

Tiistaina pakkanen jatkui, joten päätin viettää päivän lähinnä liikkeissä kierrellen. Minnekään kauas ei tehnyt mieli lähteä. Illalla poikkesin Fransmannissa syömässä, ja loppuilta menikin pubissa. Viihdyin siellä liiankin hyvin, joten keskiviikkoaamuna piti jättää aamiainen väliin. Koska pakkanen rajoitti huomattavasti seikkailua kaupungilla, päätin että palaan aikataulun mukaisesti keskiviikkona kotiin. Odottelemaan siirryin Public Corneriin, ja sieltä taksilla bussin lähtöpysäkille. Auto tuli taas ajallaan ja matka meni aikataulun mukaisesti, joten perillä olin ongelmitta. Pikainen kaupassa käynti ja sitten kotiin.

Torstai meni kokolailla huilien, kun mitään ihmeempää ei ollut. Perjantaina siivoilin hieman paikkoja, ja lauantaina piti lähteä katsastamaan erään kaverin kone kun verkkoyhteydet kaikkosivat. Oli kuulemma yrittänyt asentaa langattoman tulostimen, jonka jälkeen verkko oli hävinnyt. Eihän siinä muuta kuin moodemi virrattomaksi puoleksi tunniksi ja sillä aikaa toisen läppärin käyttiksen palautus 10:stä kasiin, jolloin kone toimi taas nopeammin. Kun modeemi sai sähkönsä, löytyi verkkokin kaikista laitteista. Lopuksi vielä tulostuksen mahdollistava ohejlma kännykkään ja tablettiin, niin oli yksi kaveri tyytyväinen.

Tänään sitten tarkeni jo reippaillakin kun pakkasta ei ollut enää kuin vaivaisiet -5 astetta. Ja lauhtua pitäisi edelleen. Se kuullostaa eoikein hyvältä. ■