giphy.gif

EILISAAMUNA ei sitten tarvinnutkaan lähteä pihalle tai kävelemään kun herätessä vettä tuli kuin saavista kaataen. Ja sama meno jatkui iltapäivälläkin, joten aikani kuluksi keräsin laukan siemenet talteen. Oli tuossa pöydällä yksi kukinto kuivumassa, toin sen siihen kun valtaosa kodista oli jo sillä mallilla että olisivat pudottaneet siemenet kukkapenkkiin. Kyllä niitä siemeniä vaan melkoisesti tuli. Hyvä niin, sillä kaksi tuttavaa on jo pyydellyt laukan siemeniä.

ALKUILLASTA kuuden aikaan taivas selkeni hetkeksi joten painuin äkkiä pihalle ja suuntasin Lidlille. Puutoslistalla oli omena, banaani, jogurtti, mehu jne ja ne ovat siellä (huomattavasti) halvempia kuin tuossa lähikaupassa. Kun pääsin takaisin pihaan niin jostakin kaukaa kuului ukkosen jyrinää ja taas alkoi pisaroida. Sisään päästyä vettä alkoi tulla taas kunnolla, ja ukkosen kumukin kuului lähempää. Illan aikana onnistuin näkemään muutaman salaman ja aika lähellä ukkonen parhaimmillaan oli, kun heti salaman välähdettyä alkoi ukkosen jyrinä kuulua. Siirtyi kyllä aika äkkiä kauemmas. Puoliso kertoi tänään alkuillasta että sielläpäin oli jyrinää kuulunut vielä kauemmin.

TÄNÄ aamuna taivas oli sen näköinen että ei tiennyt sataisiko vaiko ei. Kyllä se iltapäivällä taas alkoi vettä suoltaa. Kunnon kuuroja tuli, mutta mahtui väliin kuiviakin hetkiä. Mulla oli tarkoituksena mennä tänään istuttamaan saniaisia pihlajan juurelle mutta eipähän tarvinnut. Sisällä sai olla tämänkin päivän. Ajankuluksi askartelin laukan siemenille toimituspussit. Saavat siemenet tosin parisen viikkoa olla paperin päällä vielä kuivumassa ennenkuin annan eteenpäin.

TUOSSA illalla alkoi sataa taas rankemmin, ja taitaa olla jokin yhtenäisempi sadealue päällä kun toista tuntia on vettä jo tullut. Kai se on keitettävä iltakahvit ja katsottava Netflixiä. Keskiviikkona pitää käydä kirjastossa kun on pari pikalainaa ja niitä ei voi uusia. Ja perjantaina taas torikahvit puolison kanssa. ■