vuo.jpg

LAUANTAIAAMUNA lähdin ajoissa puolison luokse. Olikin melkoisen lämmintä vaikka taivas oli puolipilvessä.  Kotoa lähtiessä oma mittari näytti +25 astetta ja niin tekivät julkisetkin mittaritkin. Ja melkoisen hiostavaakin oli. Viemisinä oli grilliin laitettavaa, otin jo perjantaina fileepihvit jääkaappiin sulamaan niin ei tarvinnut hakea kaupasta mitään. Juhannukselle jäi silti vielä grillattavaa: grillipekonia ja kinkkupihvejä. Hyttyset eivät syystä tai toisesta tulleet kiusaamaan ollenkaan siinä ulkona istuessa joten päätettiin syödä siellä. Pihvien seuraksi uusia perunoita ja peruna-sipuli-pekonikastiketta. Voi että oli hyvää. Tosin perunat eivät vielä olleet niitä kaikkein makeimpia. Ruokailun jälkeen ryhdyttiin katsomaan Netflixistä Black Mirror .sarjaa. Pari ensimmäistä tuotantokautta katsottiin ja jätettiin loput sunnuntaille.

SUNNUNTAINA kun ei mitään oleellisen tärkeää ollut tehtävänä niin jatkettiin Black Mirrorin katsomista. Kun mulla ei kiirettä ollut kotiin, viivyin aina pitkälle iltaan asti niin että saatiin katsottua kaikki jaksot. Sitten oli aika matkata kotiin, kun maanantaille oli jo hommia tiedossa. Kotipihaan tullessa kurkkasin kukkapenkkiin, ja kasteluahan se kaipasi. Kävin heittämässä repun sisään ja tulin samoilla askelilla pihalle ja letkun varteen. Kastelin taas oikein kunnolla, vesilätäköille asti. Illalla ei enää viitsinyt telkkua avata vaan painuin kirjan kanssa pitkälleen.

TÄNÄÄN oli ohjelmassa yhden sivuston päivitys ja erään Facebook-sivun päivitys. Tuo päivitys oli oikeastaan muokkaus, kun ko. sivulle oli linkitetty toinen sivu ja FB tietty hakee esikatselun sille, niin sivulla näkyviä kuvia ei saa kuulemma käyttää.  Poistin koko esikatselun ja laitoin FB-sivun omistajalle viestiä jossa kerroin miksi kuvat sinne tuli, ja kehoitin jatkossa välttämään kyseisen sivun linkitystä. Ja mielellään jos ei tykkäisikään heistä FB:ssa.

SITTEN piti muuttaa esite joka oli kaksi A4-sivua kahdeksi B5-sivuksi, ja samalla tehdä niistä yksi PDF kahden alkuperäisen Word-dokumentin sijasta. Kyllähän se onnistui oikean fontin valinnalla ja samalla kun pienensin pistekokoa 11 pisteeseen, niin hyvin mahtui kaikki: logot ja tekstit. Huomenna kuuluu onko se nyt sellainen kuin kaivattiin.

PÄIVÄLLÄ ukkonen jyrähti muutaman kerran ja vettäkin satoi juuri sen verran että sen huomasi. Siihen se sitten jäikin. Huomenissa pitäisi tulla sitten enemmän vettä. Tänä iltana piti vielä käydä kastelemassa kukkapenkit. Ennen sitä hiivin metsän reunaan sahan kanssa ja sahasin kahdeksan puukeppiä, joilla tuetaan sinne rinteen alareunaan tuleva puureunanauha. Ajatuksena oli huomenna käydä hakemassa pari sellaista, mutta jos koko iltapäivän ja illan sataa niin enpä taida lähteä. Keskiviikkona on kevätkauden viimeinen kokous, ja kaavailin että jos olisin oikein noheva saattaisin ehtiä hakemaan ne ennen kokousta. Jos en niin sitten juhannuksen aikaan lauantaina kun myymälä näkyy olevan auki. Huomenna ainakin sen ikuisuusprojektin perjantaina tuodun luvun korjaukset. Mielellään istun koneella jos vettä tulee ja kunnolla. Kastukoon muut. ■