pankki.jpg

Istuksin päivällä torilla kahvilla tuttavan kanssa, joka kertoi juuri käyneensä Tampereella yöpymässä Torni-hotellissa. Palvelussa ei kuulemma ollut valittamista, mutta arkkitehtuuri ei ollut miellyttänyt, ei kuulemma sopinut ympäristöön. Siitäpä sitten alkoikin keskustelu nykyrakentamisesta. Itse kaipaisin kaupunkisuunnittelussa vieläkin rohkeampia ratkaisuja kuin nyt uskalletaan tehdä; hän taas kannatti enemmän perinteisiä ratkaisuja.  Molemmat olimme kuitenkin sitä mieltä että säilyttämisen arvoisia rakennuksia puretaan ja mitäänsanomattomia betonilaatikoita säilytetään "koska ne ovat niin edustavia näytteitä sen ja sen tyylisestä rakentamisesta". Syntymäkaupungissani purettiin esimerkiksi vanha upea pankkitalo ja tilalle rakennettiin (suoraan sanottuna) kammottava lasikuutio.

*

Kaveri soitteli ja kertoi ettei Win10 asentaminen onnistu. Näytönohjain ei kuulemma ollutkaan yhteensopiva. Niinhän siitä oli jo aiemmin alan lehdissä juttua että varsinkin NVidian näytönohjaimien kanssa on ilmennyt ongelmia. Kehoitin unohtamaan päivittämisen kyseisen koneen osalta, kun toisessa kuitenkin pyörii Win10. Itsekin taidan jättää tämän varsinaisen työkoneeni päivittämättä, niin toimivathan ohjelmat niin kauan kuin kone on käytössä. Ja jää aikaa varmistella tarvitsemieni ohjelmien toiminta kympin alla.

pyramid.jpg

Illan päätteeksi kaksi leffaa. The Pyramid oli melkoisen heppoinen esitys, mutta menihän se ajankuluna. Varsinaisesta kauhusta ei leffan kohdalla voinut puhua lukuunottamatta muutamaa säikyttelykohtausta. Starry Eyes oli taas alussa niin hitaasti käyntiinlähtevä, mutta kehittyi pikkuhiljaa. Verisimmät kohtaukset sattuivat leffan loppuolelle, ja eräs kohtaus toi mieleen David Cronenbergin Kärpäsen (sen alkuperäisen leffan). Loppu onnistui yllättämään.

*

Yrittänee ilmeisesti kehitellä sadetta yöksi, ainakin pisara silloin tällöin tuntuu lasiin osuvan. Satakoon vaikka koko yön, kunhan ei enää päivällä. Eikä haittaisi vaikka lämpötila jäisikin päivällä alle 20 asteen.