mags.jpg

AAMULLA ei ollutkaan enää kuin alle neljä pakkasastetta, eli melkoisesti lauhtui eilisestä. Päivä alkoi satamaan lunta ja sen myötä pakkanen kiristyi. Ei kuitenkaan edes viiteen pakkasasteeseen, eli enemmän kuin siedettävä ilma. Nyt illalla on pakkanen alkanut taas lauhtua, ja huomennahan saattaa hyvällä säkällä sataa ihan vettä.

SÄHKÖPOSTIIN alkoi tulvia aineisto lehteä varten. Tuli lopultakin se eniten odottamani aineisto eli keskiaukeaman mainoksen tiedot. Oli hankalaa ryhtyä suunnittelemaan edes taustaa mainokselle kun ei tiennyt tekstin määrää. Tekstimäärä oli onneksi pidetty mahdollisimman vähäisenä, vain kaikki tarvittava ei muuta. Viimeistelin pari sivua ennenkuin kävin sen mainoksen kimppuun. Alunperin palaverissa asian tiimoilta oli ajatuksena että tausta olisi sininen ja liukuvärjätty, mutta kokeilin sitä ja se ei oikein hyvältä näytä aukeaman kokoisena. Päätin hylätä sinisen ja liukuvärin ja hakea siihen muita värejä, ja tehdä jotakin melkoisen yksinkertaisia graafisia elementtejä - ja nekin vain toiseen reunaan. Kun aikani tahkosin niin tausta näytti sellaiselta jota voisin käyttää. Nostin tekstit ja yhden toimitetun valokuvan siihen (toiselle mahdollisesti tulevalle kuvalle on tilaa, kun tekstiä voidaan nostaa tarvittaessa ylöspäin). Laitoin vedoksen menemään juuri ennen neljää eli huomenna vasta kuuluu kelpaako. [ Laitan aika usein työstämäni kuvan natiivitiedostoon ylös mitkä värit ovat siinä käytössä, niin että tarvittaessa pystyn käyttämään samaa väriskaalaa uudelleenkin ].

.colors.jpg

VALOKUVIEN toimittajakin kävi. Oli niin paksu kuori että edes viitsinyt avata ja katsoa mitä siellä on, vaan jätän sen siihen hetkeen kun on aika skannata niitä. Eikä vieläkään ollut kaikkia kuvia, mutta edelleen ilmeisesti pidetään kiinni siitä tammikuun takarajasta. Ehkä ensi viikolla otan työn alle tuon kuvapaketin, sen verran paksu paketti oli että päivän voi siihen varata kun niitä skannaa. Lukee kaiken tämänhetkisen taitetun aineiston lentokoneessa kun matkaa viettämään talvilomaa. Sattuuukin juuri samalle viikolle kuin omakin loma.

HUOMENNA jatkuu lehden teko, ja perjantaina pitää tehdä vielä yksi pääsylippu ja viimeistellä lehti. Saanpahan sitten maanantaina sekä lehden että lipun toimittaa painoon. Ensi viikolle on siis ohjelmassa ainakin skannausta, skannausta ja skannausta, mutta tässä on vielä monta päivää jolloin voi taas tulla vaikka mitä tehtäväksi. Loman jälkeen pitäisi kokoustaa ja alkaa suunnitella sitä isompaa kirjoitusurakkaa. Onneksi sen tekemiseen on aikaa aina jonnekin elokuulle asti. Mutta aika tahtoo vain hurahtaa nopeammin kuin huomaakaan, juuri tänään tajusin että ensi viikolla on taas jo kokousilta vaikka tuntuu siltä että vastahan se edellinen kokous oli. Liekö vanhuuden tuomaa höperöintiä? ■