vud.jpg

EILEN nukuin ensin niin pitkään kuin nukutti. Noin 10 aikaan kömmin jo ylös. Päivän ohjelmassa ei ollut juuri muuta kuin kaupassa käynti ja kun iltapäivän puolella lähdin kaupassa käymään, pilveili ja tuuleksi mukavasti, niin oli mukava kävellä. Kyllä se silti vielä yli 20 jaksoi lämpötila nousta. Illalla kukkapenkin kastelu kun kastelijoita ei muitakaan kotona ollut.

TÄNÄ aamuna oli tullut siihen viimeisimpään kirjaan muutama pikku korjaus sekä takakannen teksti. Tein korjaukset ja uuden PDF:n ja ryhdyin sitten metsästämään kansikuvaa julkaisuun. Onneksi on kuvapankkeja joista kuvia etsiskellä ja kun neljä kuvaa olin valinnut, muistin että mulla saattaa olla omissakin arkistoissa kanteen sopiva kuva. Kurkkasin viime vuoden kuviin ja siellähän se oli. Tein näistä viidestä kuvasta kansiehdotukset ja laitoin tekstiosan ja kansiehdokkaat katsottavaksi. Eipä mennyt kuin tovi kun tuli vastaus että mun kuvan sisältävä kansi oli valikoitunut kirjan kanneksi. Ei muuta kuin lopullinen aineisto kasaan ja eteenpäin, ja hetkeä myöhemmin lasku perässä. Ehtii sekin käsittelyyn ennen kesälomia.

KUVAN löytäminen omista kansioista oli helppoa kun Wanhalla miehellä on melkoisen hyvä visuaalinen muisti. Kun kerran on tallentanut jonkin kuvan johonkijn kansioon, niin sen vain muistaa missä kansiossa se oli. Toinen Wanhuksen vahva ominaisuus on kyky kolmiuloitteiseen ajatteluun, Wanhus pystyy mielessänsä pyörittelemään jotakin kappaletta joka suuntaan ja ikäänkuin "näkemään" sen. Siksipä kun jotakin nikkaroin niin harvemmin on mitään piirustuksia kun kuva tuloksesta on valmiina mielessä.

PÄIVÄLLÄ tein sitten siihen yhteen kuvaan niitä vihreän säätöjä. Tosin kuva oli enemmän kuin keltaista kuin vihreää sisältävä joten saikin säätää vähän enemmän kun keltaisen piti säilyä likimain entisellään. Sinne lähti kuitenkin kuvaehdokkaat joten huomenissa saattaa jo jotain kuulua sen suhteen.

ILTAPÄIVÄLLÄ alkoi tuulla ihan kunnolla. Ja tummia pilviä kasaantui mutta karkasivat kauas yhtä nopeasti. Iltapäivällä lämpömittari näytti 15 plussa-astetta, nyt se näyttää enää +9,7 astetta. Ja yöksi on luvattu jopa hallaa. Saapa nähdä kuinka viielää on aamulla? En mä silti shortseista luovu :) Edelleen tuulee puuskittaisesti ja puuskat ovat sellaisia että puut taipuvat melkein 90 astetta. Toivon vaan ettei pihan pari isoa ja upeaa koivua katkea.

ILLALLA soitteli  eräs naisihminen, se sama jolle jo aikaa sitten piti suunnitella nettisivut. Nyt yritystoiminta oli alkanut ja piti ensimmäiseksi  perustaa Facebook-sivit hänelle. Tai hänhän ne joutui perustamaan mutta laittoi mut sitten ylläpitäjäksi että pääsen muokkaamaan niitä. Kansikuva ja logo pitäisi seuraavaksi kehitellä. Tämän illan ohjelmassa on kuitenkin seuraavaksi kahvit ja London Spyn viimeinen jakso. ■

EDIT 00.15: Nyt sataa :)