auraus.jpg

AAMULLA heräsin hyvissä ajoin ennen kellonsoittoa, eli jäi ruhtinaallisesti aikaa miihailla ennenkuin oli aika lähteä kaupungille. Treffattiin Rosson edessä ennen yhtä ja siellä saatiin mukava pöytä kun meillä oli pöytävaraus. Yllättävän täynnä oli ravintola jo siihen aikaan. Mä valitsin broileria ja vuohenjuustoa puolison valitessa possua, vaikka aiemmin kaavailikin ottavansa lohta. Hyviä olivat molemmat! Vuohenjuusto oli juuri sitä oikeaa mistä mä pidän. 

SIINÄ Rosson edessä seistessä putoilivat ensimmäiset lumihiutaleet ja sisällä istuessa ja syödessä lunta alkoi sitten tulla. Välillä tuli ihan vaakasuoraan. Kiireettömän ruokailun jälkeen käväistiin vielä ruokakaupassa ja sitten bussipysäkeille. Sattui niin sopivasti että bussiemme lähtöajoissa ei ollut väliä kuin viisi minuuttia joten kummakaan ei tarvinnut jäädä odottelemaan omaa bussia.

KOTIIN tultua käväisin pyykkituvalla, tälle päivälle en saanut vuoroa mutta huomisillalle. Eipä tuo haittaa, jää siinä rauhoittumisaikaa töistä tultua. Kun ei tarvinnut pyykkituvalle lähteä niin otin työn alle ne roll-upin korjaukset. Siinä ei paljon korjattavaa ollut, tekstin väriä tummemmaksi ja toisessa kohtaa värinvaihdos ja pisteet pois. Ja sinne lähti roll-up katsottavaksi.

ULKONA lumi lensi ja kävi melkoinen tuuli, ja välillä taisi olla rakeitakin lumen seassa, ainakin sellainen kopina kävi välillä ikkunaan. Ellei sitten se tuuli lennättänyt ikkunan takana kasvavista koivuista niihin kertynyttä jäätynyttä ja paakkuuntunutta lunta ikkunaan. Kävi mielessä että onneksi ei tarvitse tuolla myräkässä olla. Tuntui enemmän kuin mukavalta istua koneella tekemässä töitä.

ROLL-UPIN jälkeen tein pari pienempää hommaa  alta pois ja sitten oli vielä yksi. Piti loihtia kotisivu(t) käyttäen webbipohjaista editoria. Tietty kun sivupohjia oli valmiina toista sataa meni oma aikansa ennenkuin löysin sellaisen jota muokkaamalla saisin sivun ulkoasun haluamakseni. En vielä ole ihan sinut noiden nettipohjaisten editorien kanssa , kun erästä sivustoa ylläpidän koodaamalla kaiken ihan käsin, ja välillä käytän apuna WYSIWYG-editoria, lähinnä elementtien sijoittelun helpottamiseen. Loppujen lopuksi sille sivustolle olikin niinvähän tekstiä että sain kaiken laitettua yhdelle sivulle, vaikka alkunperin tilaaja kaavaili erillistä yhteystietosivua. Ja onhan sen sivun käytettävyys parempi kun ei tarvitse linkkejä klikkailla. Kuvat piti tietysti käsitellä sopiviksi ja loihtia aiheeseen sopiva tausta sivulle, mutta sinne ne vaan meni. Nyt vain odottelen mitä tilaaja ajattelee sivuista.

KOKO ajan kun istuin koneella ahertamassa tuuli tuiversi ja lumi lensi. Kuinkahan paljon sitä onkaan aamulla töihin lähtiessä? Ei taida olla tuo kadunpätkä aurattu vielä siihen aikaan, joten saattaa olla että kinoksissa joutuu kahlaamaan.

VIELÄ ehtii katsomaan Netflixstä jotakin ja sitten pitää siirtyä peiton alle. Työpäivä kutsuu kellon soitua. ■