source.gif

DNA varautuu keskeyttämään Nelosen ja MTV:n vapaasti vastaanotettavien kanavien jakelun kaapeliverkossaan 1. maaliskuuta alkaen toistaiseksi. Toteutuessaan keskeytys koskisi DNA:n kaapeliverkossa MTV:n Avaa sekä Nelonen Median Heroa, Jimiä ja Liviä. Elisan mukaan MTV ja Nelonen ovat irtisanoneet kyseisten kanavien jakelusopimuksen myös Elisan kaapeliverkossa. Nelosen kanavien jakelusopimus päättyy myös Soneran verkossa kuun lopussa. Mikäli uutta sopimusta ei synny, Jimin, Livin ja Heron näkyminen Soneran kaapeli-tv-verkoissa ja Sonera Viihde laajakaistalla -palvelussa päättyy keskiyöllä kuun vaihteessa.

NÄIN uutisoidaan useammassakin lehdessä. Jotensakin tuntuu epätodennäköiseltä että loppuisivat. Melkoisen määrän mainoseuroja nuo kanavat menettäisivät mikäli jakelu keskeytetään tai lopetetaan. Kun seuraa kaupallisten kanavien ohjelmia, huomaa että varsinkin eräällä tietyllä kanavalla (M..) buffataan omia ohjelmia, kun mainosaikaa ei kyseiselle ajanjaksolle ole ilmeisesti saatu myytyä. Eiköhän tuossa vielä sopuun päästä ennen maaliskuun alkua.

JOS nyt sattuu käymään niin että kanavat pimenevät joksikin aikaa, niin Avaa ei todellakaan tule ikävä. Eniten harmittaisi Jimin loppuminen, siellä kun tulee kuitenkin välillä ihan mielenkiintoisia dokumentteja, Leijonan luolaa ja Kuppilat kuntoon. Mutta luulenpa että mainoseurot ratkaisevat tälläkin kertaa. ■