pen.jpg

MUUTAMAN päivän lomanen takana ja kotona taas. Sunnuntaina kaavailimme grillaamista mutta sen sai unohtaa kun vähän väliä tuli sadekuuroja. Maanantai-iltana tulin kotiin sen verran myöhään ettei juuri muuta tarvinnut kuin mennä nukkumaan.

OLIHAN siihen sotkukirjaan tullut sunnuntai-iltana korjauksia, mutta sitä postia en tarkastanut ennenkuin tänä aamuna. Ja olivat päättäneet taas vaihtaa kirjan nimeä. Onneksi mun ei tarvitse ilmoittaa siitä ISBN-keskukselle (nimen vaihtaminen kuulemma onnistuu niin kauan kuin kirjaa ei ole painettu). Olihan siinä virheitä, kuusi sivua tuli korjauksia. Osa oli mun, mutta osa oli tullut ihan Word-tekstin (joka oli tallennettu PDF:ksi) suorasta kopioinnista. Word kun tykkää käyttää pitkää tavuviivaa/ajatusviivaa  ( —) lyhyen (-) sijaan liian usein. Näitä piti sitten korjailla sieltä sun täältä. Ja olihan siellä sanamuotovirheitäkin sun muuta mukavaa. Samalla kun laitoin uudne version liikkeelle pyysin valokuvia alkuperäisinä skannauksina niin että saan korjattu ainakin osan niistä jotka kuulemma olivat huonolaatuisia. Iltapäivällä tuli vielä muutama korjaus (sanamuotoja) ja samassa yhteydessä valokuvia. Onhan siinä hiukan eroa jos lähtökuva on 14 cm leveä resoluutiolla 72 dpi ja yli 100 cm samalla resoluutiolla. Nyt sain huomattavasti paremmat kuvat kirjaan. Niitä ei ollut kuin kuusi jotka haluttiin muuttaa joten sain jälleen kerran uuden version liikkeelle. Sekään ei tosin ole vielä lopullinen painoversio kun on epäselvää kuka on kirjan kustantaja. Tuli jo viesti jossa kirjapainon yhteystiedot oli merkitty kustantajatiedksi, mutta pyysin vielä varmistamaan asian ennenkuin teen painoa varten tiedoston. Kantta mun ei vissiinkään tarvitsekaan toteuttaa kun menevät kuulemma kirjapainoon kantta suunnittelemaan.

PIHASSA kävin kurkkaamassa kukkapenkkejä. Ei tarvitse vielä mennä sinne askaroimaan. Kukkamummokin ilmestyi paikalle, oli ollut mökillä ja tullut kotiin lauantaina. Käväisi kotoaan hakemassa sen särkyneen sydämen jonka oli mökiltään tuonut. Lupasin istuttaa sen huomenna jos sää vain sallii, ja samalla siirtää liljat ylhäältä rinteeseen. Ja onhan mulla muutama pääsiäisliljakin jotka haluavat päästä maahan. Olivat kesän parvekkeella kuihtumassa, ja kyllä aiemmat pääsiäisliljat ovat aina keväisin nousseet. Ei tarvitse niitäkään hukkaa heittää.

JOS jotain vielä katsois ja sitten punkkaan. Huomenna ainakin se toinen kiireehkö kirja painoon, ja kirjastossa pitää käydä palauttamassa jo muutaman päivän myöhässä oleva kirja. Ja jos sää sallii niin iltapäivän lopuksi mut löytää rinteestä. ■