vd.jpg

LOPPUVIIKKO olikin iltavuoroa joten ei tarvinnut kukkapenkkeihin lähteä könyämään.

EILISAAMUNA lämpömittarissa oli +6 astetta kun lähdin töihin kävelemään, ja ilmassa sumua ja heikkoa tihkua. Ihan mukava keli kävellä. Iltapäivällä kotiinpäin kävellessä mittarissa oli jo melkein +9 astetta, ja kun valoisan aikaan pääsin kotiin niin kahvipannu porisemaan ja sillä aikaa vaihtamaan pihavaatteet päälle ja ottamaan esille lauantain istutuksissa tarvittavat sipulit ja välineet..

PIHALLE päästyä sinne rinteen suuntaan. Rinteen ja pitkän penkin kulmaukseen oli istutettavana idän sinililjaa, helmililjaa ja krookuksia (oli sellainen sekoitus joten väreistä en tiedä). Kaiken kaikkiaan sipuleita oli 150 kappaletta mutta kun siellä oli ihan lämmin keli niin mikäs siinä, ei tarvinnut yhtään kiirehtiä. Illalla viihdyin Netflixin seurassa ennen nukkumaanmenoa.

TÄNÄ aamuna ei ollutkaan kuin reilun asteen verran lämmintä. Kukkasipuli-istutuksia oli tiedossa tällekin päivälle eli taas aamukahvin jälkeen pihamaalle kahden kukkasipulimuovikassillisen kanssa. Tällä kertaa ei ollut muuta kuin tulppaaneja ja narsisseja. Niissäkin oli taas niin monenlaista pussia että jo eilisiltana tyhjensin kaikki tulppaanisipulipakkaukset yhteen  muovikassiin ja narsissit toiseen. Mä en halunnut enää pihamaalla ryhtyä repimään niitä pusseja auki, ja toiseksi musta on mukavampaa kun en itsekään tiedä mikä sipuli meni mihinkin kohtaan, eikä tule sellaisen yhdenlaisen kukan esiintymiä vaan ovat suloisesti sekaisin. 

SIINÄ istuttaessa ehtikin sitten tulla lunta, räntää ja vettä ja välillä aurinkokin paisteli. Sen verran vähäisiä olivat nuo sateet että ei tarvinnut suojaan rynniä. Kaksi ja puoli tuntia hurahti siinä pihamaalla kontatessa kunnes viimeinenkin siopuli oli maassa.

SISÄÄN tultua kuumaan suihkuun ja tömäkät jahvit niin lämpis kunnolla. Yksi esite oli sunnuntain työlistalla mutta muutoin enemmän ja vähemmän leppoisasti loppupäivä.

NYT saa mun puolesta tulla pakkaset ja maa jäätyä, enää en istuta mitään.  Rinne odottaa vielä sirppiä mutta kun kehäkukat jatkavat sitkeästi kukkimistaan niin kukkikoot vielä päivän pari. Samoin tuoksuherne jaksaa kukkia joten senkään alas repimisellä ei vielä ole kiire.

PARI seuraavaa päivää olen aamuvuorossa, joten jos sää sallii ja intoa riittää niin voisin sen rinteen käydä parturoimassa, ja samalla kiskoa krassinkin. Se on jo kärsinyt viileästä. Krassin siemeniä pitää kerätä talteen, niiitä on siellä maassa nytt ihan mukavasti. Osan otan sisälle kuivumaan talveksi, osan pistän suoraan penkkiin odottamaan ensi kevättä. Ja osan taidan heitellä siihen uuteen nurmikkoon autopaikkojen edessä.

VIELÄ jakso pari seuraamaani sarjaa Netflisitä ja sitten peiton alle. ■