koira.jpg

HETI yhdeksän aikaan oli UPSin (komea nuori) mies ovella paketti mukanaan. Kun olin kuitannut lähetyksen niin selvisihän se mitä oli tulossa: kuluttajapaneelin kaupasta tilaamani viimeiset tuotteet. Eivät tulleetkaan sen kauempaa kuin Englannista. Ei käynyt edes mielessä että ne voisivat tulla niinkin kaukaa. Tabletti kun tuli Suomesta. Samapa tuo mistä tulivat, nyt ovat kaikki tulleet kuluitta. Voikin mennä aikaa ennenkuin seuraavan kerran sieltä pääsee tilaamaan.

PÄIVÄLLÄ aloin muokkaamaan sitä kymmenen vuoden takaista aineistoa. Vaihdoin fontin ja sen seurauksena kuvat jäivät muutaman sivun verran jälkeen oikeasta sijainnistaan. Tarkoittaa sitä että sivumäärä tulee jonkin verran vähenemään. Kaikki julkaisussa olevat kuvat pitää myös käyttää Photarissa ja muokata niitä. Mutta tällä ei ole todellakaan kiirettä, kirja tarvitaan vasta ensi vuonna. Mieluummin kuitenkin ajoissa liikkeellä.

ALKUILLASTA roskia viedessä törmäsin pihalla naapureihin, jotka olivat pihalla vieraidensa kanssa. Ja vierailla oli niin upea puolivuotias seefferi, oikein utelias ja ystävällinen. Kyllä mulle tuli taas mieleen että vois olla kiva ottaa koira. Tosin pitäisi sitten etsiä uusi kämppä että voisi tarjota tilaa karvaiselle kaverille. Pitää vielä toistaiseksi haudata se haave.

HUOMENNA pitäisi taas keksiä jotakin sapuskaa josta oli useammalle päivälle. Hernekeittoa ei enää huomenna pääse keittämään kun ei ole herneitä likoamassa, mutta makkara- tai lihakeitto voisi olla yksi vaihtoehto. Mutta eiköhän se valkene kun kauppaan päin menen.

KATSELIN eilisiltana sen Triassic Attackin. Ilmeisesti jossakin vaiheessa olisi kai tarkoitus olla pelätä, mutta sellaista hetkeä ei tullut. Syystä tai toisesta elokuvassa ärsytti se, miten hirmuliskot pystyivät ärjymään tai lentämään, vaikka niillä ei keuhkoja tai siipiä ollutkaan, pelkkiä luurankoja kun olivat. Luurankoja tai ei, olipahan taas yksi elokuva jonka kerran nähtyään voi huoletta unohtaa.

OLIPAS muuten yllätävää että Kaurismäen uusi elokuva ei aiheuttanutkaan yletöntä suitsutusta: "Valitettavasti Toivon tuolla puolen lässähtää kuin pannukakku." ■