heina.jpg

EILISEN päivän suurimmat saavutukset taisivat olla jauhelihakeiton valmistaminen ja sen ikuisuuseepoksen korjausten aloittaminen. Kukkamummo I käväisi oven takana kun olin soppaa valmistelemassa ja toi purkin lannoitetta kukkia varten kun oli kuulemma "löytänyt purkin nurkistaan ja mökillä on kuulemma toinen". Ja missään tapauksessa ei lannoitepurkkia tarvitse palauttaa. Heittelin lannoitteet omasta purkista lauantaina kukkapenkkeihin joten tämä purkki jää vielä odottamaan. Kalkkia mun pitäisi muistaa ostaa jossakin vaiheessa kesää ennenkuin puutarhamyymälät sulkevat ovensa niin että syksyllä voisi kalkita kukkapenkit ja nurmikon. 

ENNEN kukkamummion vierailua ehdin käymään kaupungilla puolison kanssa kahvilla ja kirpparikierroksella. Kummallakin onkin ensi viikonloppu vapaana joten jää enemmän aikaa yhdessäoloon. Enpä sieltä kirppareilta mitään löytänyt, paitoja katselin mutta mutta ei ollut mun väreissä, tai jos oli olivat liian pieniä. Kun aikamme oltiin kaupungilla pyöritty oli kummankin aika lähteä kotia kohti. 

TÄNÄ aamuna töihin lähtiessä en sen kummemmin lämpömittaria vilkuillut, vaan shortseissa lähdin liikkeelle. Huppari piti vetää niskaan kun tuuleksi sen verran voimakkaasti. Matkalla liikekompleksin katolla oleva lämpömittari näytti reilua 12 plusastetta, eli kohtuu viileää näin heinäkuun lukemiksi. Päivällä tiopahteli muutama sadepisara silloin tällöin mutta ei kunnon sateeksi missään vaiheessa yltynyt.

KOTIIN lähtiessä tuuleksi samaan malliin, mutta ei tuntunut kylmältä. Varmaan asiaa auttoi se että kävelin melkoisen rivakasti, ja toisaalta olen tottunut pitämään shortseja aina niin kauan kunnes lämpömittarin lukema laskee alle +5 lämpöasteen. Huppari tai takki päälle niin tuntuu lämpimältä. Kotiinpäin kävellessä yritti taas sataa mutta ei se sen kummemmaksi taaskaan päässyt.

NYT ei tarvitse muutamaan päivään käydäkään kukkapenkkejä kastelemassa, kun koko loppuviikolle on luvattu samanlaista säätä. Nytkin taivas on tasaisen harmaa ja muutaman tipan vettä heittää silloin tällöin. Lämpömittarin lukema on painunut alle +10 asteen, eli nyt ollaan kaukana helteestä. Puoliso jo iltapäivällä - kun töistä päästyä soittelin - totesi että "kesä taitaa olla mennyt". Tosin jo seuraavassa lauseessa arveli että eiköhän elokuussa ole lämmin kun lomille lähdetään. Ja kun iltapäivälehtiä hetki sitten silmäilin, siellä eräs sääprofeetta ennusti että lämpimiä riittäisi aina lokakuulle asti. Mun puolesta saisi olla lauhempaa vaikka marraskuun loppuun.

SAAPA nähdä pitääkö huomisaamuna mennä töihin hiihtämällä? ■