kie2.jpg

SIELLÄ se viikonloppu hurahti kukkapenkeissä. Mitä nyt kaupassa maltoin käydä. Kävin kaivamassa ison laatikollisen kieloja  - oli helppoa kun kasvoivat sorassa - ja istutin ne uuteen kukkapenkkiin leviämään. Aivan kuin viime kesänäkin ovat taas pitkin pituuttaan, mutta ensi kesänä siinä kasvaa puolet enemmän kuin mitä istutin ja kohti taivasta. Saattavat kyllä tuosta vielä nousta pystyyn päin, mutta kunhan nyt kasvavat.

KAIKKI kukkasiemenpussitkin sain siihen penkkiin laitettua ja kun metsän syrjässä kasvoi lemmikkiä, niin pitihän sitäkin käydä kaivamassa kukkapenkkiin laitettavaksi. Muutenkin siihen kukkapenkkiin on tulossa lähinnä maatiaiskasveja jotka saavat rauhassa levitä penkin ulkopuolellekin.

SAMALLA kun kävin lemmikin kaivamassa, etsin sen juhannusruusunkin. Se olikin isompi kuin luulin, enkä mä oihan sellaista puolitoista metristä ruusua etsinyt. Tietty kun on kasvanut siellä puiden varjossa niin siitä on tullut sellainen hontelo. Ruusukin lähti sieltä metsästä mukaan ja pääsi nurmikon reunaan kasvamaan.

*

TÄNÄÄN pidin vaihteeksi (no ei ollut mitään istutettavaa) koneella istumispäivän. Tai käväisin mä kaupassa hakemassa isomman tankkauksen ja päätinkin vaihteeksi tulla kotin metsäpolun kautta. Ja kun siinä polun varressa huomasin melkoisen lemmikasvuston, niin päätin joku ilta käydä kaivamassa sen ylös ja istuttaa sen nurmikkoon. Ja hetkeä myöhemmin silmiin sattui viinimarjapensas, sekin taitaa sieltä siirtyä nurmikon reunaan kasvamaan. En mä sitä niidne marjojen takia, mutta onhan se mukavan näköinen tuolla nurmikon reunassa muiden pensaiden seurassa.

TÄNÄÄN siis jatkui sen syntymäpäiväkirjan taittaminen. Aineiston toimittajakaan ei ole onneksi uutta vielä ehtinyt tuoda kun mulla nuo pihahommat ovat vieneet melkein kaiken ajan.

HUOMENNA on aamupäivällä mentävä toimistolle siirtämään vanhasta koneesta sähköpostin osoitekirjat ja kaikki sähköpostit uuteen koneeseen.

HUOMENNA pidetään myös kokous jossa päätetään siitä kuinka paljon ja mitä kukkia pihaan ostetaan ja millä rahalla. Ja varmaan pitää päättää talkoopäiväkin samalla.

KESKIVIIKKOAAMUNA mulle tulee kukkatoimitus pihaan, eräs tuttu naishenkilö tuo mökiltään taimia kun on siistinyt kukkapenkkejään. Päivällä käydään puolison kanssa kahvilla, ja ehkä ihan niin että istutaan kahvilassa. Ja keskiviikkoiltana on vielä etäkokous, eli ohjelmaa riittää yhdelle päivälle. Aamun kukkien istutuksen jätän torstaille.

TÄNÄÄN kaupungilla käydessä poikkesin tutun kukkamyyjäni luona ja lupasin lauantaina käydä noutamassa krasseja sitä aitaa varten.

JA aina kun aikaa jää niin täytyy sitä syntymäpäiväkirjaakin saattaa eteenpäin. ■