ruusutv.jpg

AAMUPÄIVÄ oli melkein eilisen toisinto, eli mukavasti pilviä taivaalla. Päivän mittaan ne sieltä kuitenkin kaikkosivat.

KATSELIN töllöä aamupäivän ennenkuin ryhdyin piirakan tekoon. Päätin tehdä piirakan ennenkuin lähden pihalle, niin että se ehtii jäähtyä kunnolla ennenkuin lykkään sen jääkaappiin. Mun uunipeltini taitaa olla hieman pienempi kuin puolison, kun mun piirakasta tuli paksumpi kuin viikko sitten leivottu. Mutta ei se huono asia ole.

PIHALLA leikkelin ruohot kukkapenkkien reunuksilta, ja samalla katkoin narsissien kukkavarret, etteivät suotta käytä voimiaan siemenien kehittämiseen. Siinä kun pyörin sammalleimun lähellä niin päätin tehdä toisenkin kivialueen sammalleimulle. Kadoksissa olleet kottikärryt olivat ilmaantuneet jostakin, joten sain niillä kuskattua kivivarastostani kiviä valmiiksi odottamaan paikalleen pääsyä. Nurmikon ja pienen metsikön laidalla meillä kukkii juhannusruusu, ja piti taas hakea sirppi ja niittää kasvillisuus siitä ympäriltä nurin niin että itse ruusu pääsi esille. Se on niin iso pensas että siirtämistä ei kannata ajatella. Helpommalla pääsee kun aina käy niittämässä seen juuren ja ympäristön.

HUOMENNA on tarkoitus purkaa osa vanhasta kivialueesta (siinä ei kasva mitään) ja kaivella rikkaruohot pois siltä alueelta ja samoin kuokkia pintamaa pois uudelta kivialueelta. Maanantaina käyn hakemasas suodatinkangasta tai juurimattoa, ja laitan sen koko kivialueen alle sitä, niin että rikkaruohot eivät pääse kasvamaan siihen kivien lomaan. Sammalleimulle riittää kyllä multatilaa vaikka siellä se kangas onkin.

ILTARUUAN jälkeen oli taas puettava pihavaatteet ja lähdettävä kastelemaan kukkapenkit. Kun ne kastelee kunnolla (niin että jää vesilätäköitä vähäksi aikaa penkkiin) niin tunti siinä hurahtaa. Mutta pitkän penkin onneksi pystyy kastelemaan keinussa ja penkillä istuen. rinnepenkit täytyy kastella seisten.

KUN kasteluhommat olivat valmiit ja letku varastossa jäin vielä hetkeksi istumaan keinuun ja katselemaan sitä aluetta jolle kukkapenkin laajennusta olen suunnitellut. Se alue on kalteva kahteen suuntaan eli hieman pitää miettiä miten sen tekee. Mitä todennäköisemmin penkin alaitaan tulee pitkä ralli jota pitkin on hyvä liikkua kukkia hoitaessa.

SEURAAVAKSI on tuorepuuron teko jääkaappiin tekeytymään ja sitten iltakahvia ja Netflix. ■