vuo.jpg

TAAS on yksi viikko takana. Ja se meni edelleen kassalla seisten. Ainakin tammikuun ensimmäinen viikko menee vielä siellä. Pitää sitten neuvotella jatkosta. Jos alkaa taas tulla kirjoja tehtäväksi niin pitää katsastella millaisella aikataululla niiden pitäisi olla ulkona, riittääkö illat/aamut niiden tekemiseen. Tai onhan sieltä jo tulossa kaksi varmaa julkaisua, ja sitten se ikuisuuseepos ja sen seuraksi toinen aikamoinen järkäle, jos aineisto tosiaan kattaa vuosikymmeniä...

SEN verran piti antaa joululle periksi että kävin kuuntelemassa joulukonsertin kun oli mahdollisuus kävellä ovesta ilmaiseksi sisään. Kotona ei ole joulusta tietoakaan eikä kyllä mitään tule laitettuakaan.

EILEN piti siivota mutta käytiinkin puolison kanssa päiväälä kahveilla ja samalla mä hain uuden kalenterin ensi vuodelle ja täytin jääkaappia. Iltapäivällä oli vielä taloyhtiön kokouskin, joten ei siinä joulusiivolle aikaa jäänyt. Siivous jää ensi viikonlopulle. 

TÄNÄÄN olikin aamulla mittarissa yli -10 astetta pakkasta, ensimmäistä kertaa syksyn jälkeen. Kyllähän se aika viileälle tuntui äkkiseltään, mutta kun tovin oli siellä kävellyt niin ei sitten enää. Lunta on sadellut pitkin viikkoa hissukseen, joten valkea joulu taitaa tulla. Ei taida lauhtua niin paljon että vettä sataisi ja kunnolla. Piti lähteä tänäänkin kauppaan kun eilen ei vielä ollut ideaa mitä sitä viikolle kokkaisi. Kun ei taas mitään ihmeempää tullut mieleen niin päätin tehdä perinteisen  makkakiusauksen. On sitten ruoka valmiina huomenna kun tulee iltavuorosta. Alkuviikko menee iltavuoroissa ja sitten vaihdetaan aamuun. Se vaihtoyö on aina hankala kun ei osaa niin ajoissa mennä nukkumaan ja sitten saa herätä ennen auringonnousua. Tosin aurinkoa ei olekaan aikoihin näkynyt. Huomenna pitäisikin olla taas enää puolet tämän päivän lukemista :)

UUNIN kello kilahti juuri että kiusaus alkaisi olla valmista pikapuoliin. Pyykit pyörähtivätkin jo koneessa joten seuraavaksi ohjelmassa on tämän illan ruoka (pyttipannu). Illalla pitää katsoa Tulen morsian. Näinhän mä sen aikaa sitten elokuvissa mutta kestää kyllä uudestaan katsomisen. Sitten voi miettiä peiton alle menoa. Ja onneksi aamulla saa herätä ihan inhimilliseen aikaan. ■