giphy.gif

AAMUPÄIVÄLLÄ asiaa hoitamaan kaupungille. Niin oli uhkaavan harmaata että ilman sateenvarjoa ei voinut lähteä. Pääsin kuitenkin kuivana perille asti, ja juuri putiikin ovella ollessani alkoi sataa. Asian hoitamiseksi joutuikin odottamaan vaatimattomat puolitoista tuntia, vaikka itse asian hoidossa ei montaakaan minuuttia mennyt. Piti käydä paikan päällä varmistamassa oikea tieto kun nettisivuilta sai hieman erilaisen käsityksen. No nyt on kuitenkin sekin asia nytkähtänyt eteenpäin.

ULOS tullessa sade oli tauonnut - näytti sataneen ihan mukavasti sillä aikaa kun viraston penkkiä kulutin - joten pääsin kuivana seuraavaan kohteeseen. Torilta piti käydä ostamassa tämän kesän sadon sipuleita kun olivat niin pirun hyvän näköisiä. Mustikoitakin olisi saanut mutta niitä mä en pahemmin käytä joten jäivät ostamatta vaikka kauppias niitä tarjosikin. Kaupan puolelta aamuksi jogurttia ja croissant, joten tällä kertaa ostokset olivat todella pienet.

ILTAPÄIVÄN lopuilla meni sitten hernekeitto kiehumaan. Laitoin eilisiltana herneet likoamaan niin ei tarvinnut muuta kuin lisätä sipulit ja porkkanat kattilaan ja antaa pulputtaa. Pääsääntöisesti en juuri koskaan laita lihaa hernekeittoon kun ei se sitä välttämättä kaipaa. Mausteita sen sijaan, ainakin paprikaa ja meiramia, ja tietty suolaa. Kun keitto oli porissut lähemmäs kolme tuntia pääsi syömään. Ja pakko kehua itseään - hyvää oli jälleen kerran.

ILTAPÄIVÄLLÄ alkoikin sitten yhtenäisempi sade, ei kuitenkaan ihan kaatosade. Ja jatkuu edelleen. Toivottavasti siirtyy jonnekin muualle aamuun mennessä kun pitää taas kiepahtaa kaupungilla aamupäivän puolella. Perjantaina onkin tunnin mittainen web-seminaari eli ihan päivällä ei minnekään pääse lähtemään. Mutta jäähän siihen iltapäivää.

TELKUN tarjonta ei parane ennen elokuun puoliväliä, eli tiedossa on taas elokuvailta. ■