kiire.jpg

EIPÄ tässä ole paljoakaan ehtinyt laakereillaan lepäämään vaikka työttömänä ollaan kohta oltu viikko.

HETI tiistaina piti jo mennä avustamaan isomman kokouksen tienoilta, kun kokouksen sihteeri on ensimmäistä kertaa valmistelemassa tilinpäätösaineistoa kokoukseen ja tilintarkastajille. Itse yli 20 vuotta hommaa katselleena tietysti se tuntuu helpolta mutta nyt piti mennä askelmerkki kerrallaan että seuraavalla kerralla on tekijällä sitten jo varmempi ote asiaan.

KESKIVIIKKONA tuli ensimmäinen viesti koskien ensi viikon kokousta, voiko hän laittaa varajäsenensä kokoukseen kun itse ei koronan takia halua sinne tulla, kun lähipiirissä on riskiryhmää. Tottakai se on sallittua.

TORSTAINA sain liikkeelle laskun siitä viimeksi taitetusta kirjasta. Laitoin saatesanoiksi "Tässä se julkaisuun liittyvä ikävin osuus." ja iltapäivällä tuli vastaus "Eipä tässä mitään ikävyyksiä ole, oli niin hyvää työtä." En kai tätäkään laskua olisi saanut ajoissa liikkeelle mutta nyt koneen vieressä iso lappu muistuttamassa laskun laitosta.

PERJANTAINA oli vielä aamulla avoinna onko puoliso tulossa perjantaina töiden jälkeen vai vasta lauantaiaamuna. Mä olin lähdössä marketille ostoksille kun puoliso laittoi tekstiviestin että on hypännyt bussiin työpaikan kohdalla ja on tulossa tännepäin. Sovittiin että nähdään keskustassa ja tullaan sitten yhdessä tänne. Mä ehdin juuri keskustaan kun puolisokin tuli. Käytiin kaupassa ja suunnattiin sitten tänne.

PERJANTAINA tuli toiselta kokoukseen osallistuvalta tiedustelu, josko järjestettäisiin kokous osin sähköisenä niin, että halutessaan voisi osallistua kotoaan kokoukseen Skype/Teams-yhteydellä. Ihan kiva idea mutta jos viesti tulee lähempänä neljää iltapäivällä niin ei ehkä enää pääse neuvottelemaan kokoustilan vuokraajan kanssa siitä millainen valmius siellä on. Ja viikonloppuna ei varmasti onnistu.

olin jo suunnitellut perjantaille ruuan valmiiksi ja ostanut tarpeetkin niin ettei illalla tarvinnut muuta kuin laittaa kasvisgratiini uuniin. Ajattelin että ei ryhdytä isompiin kokkausoperaatioihin kun puolisolla oli takana varhainen aamuvuoro. Kuunneltiin lähinnä musiikkia ja mentin ajoissa nukkumaan.

LAUANTAIAAMU oli aurinkoinen, kylmä ja tuulinen. Lähdettiin jo aamupäivällä Lidlillä käymään "ennenkuin vessapaperi loppuu" niinkuin puoliso asian ilmaisi. Tosiasiassa ei ollut tarvetta ostaa wc-paperia, kun sitä on komerossa vielä monta pakettia. Mä kun ostan tänne ja puolison asuntoon aina niitä isoja pakkauksia (32 tai 40 rullaa kerrallaan). Sen sijaan ostettiin tarpeita kasvispizzaa varten, ja kaikkea löytyi mitä tarvittiinkin. Ja ylimääräistäkin. Sen verran ikävästi tuuleksi ja oli reilusti pakkasen puolella ettei mitään pidempiä lenkkejä ryhdytty tekemään. Katsottiin elokuvia, kuunneltiin musiikkia ja tekaistiin illanhämyssä se pizza. Tällä kertaa tehtiin vain yksi kun olis sellainen kokeellinen, niin että tulisi ainakin se tehty pizza syötyä jos se ei parhaimmalla tavalla onnistuisikaan. Mutta hyvää siitä tuli.

SUNNUNTAIAAMUKIN oli aurinkoinen ja yön jäljiltä oli vielä pakkasta, mutta ei enää samalla lailla kuin eilen. Iltapäivällä lähdettiin kaupungille, ja kierreltiin kirpputorit ja poikettiin kaupassa, jonka jälkeen lähdettiin omiin suuntiimme. Mun ei tarvinnut kovin kummoisesti ostella kun jäi eilisiä pizzatarpeita jääkaappiin, ja ajattelin kehitellä niistä jotakin. Kotiin päästyä tiskasin ja keitin samalla riisiä illan ruokaa varten. Puoliso soitteli kotiin päästyään, matka oli mennyt mutkitta.

ILLALLA oli taas kokeellisen keittiön vuoro. Heitin wokkipannuun aluksi punasipulia pehmenemään, sitten herne-maissi-paprikaa, keitetyn riisin, tuoreen tomaatin ja mausteita. Kun ne olivat aikansa siinä kypsyneet laitoin vielä salaattijuustoa ja mustia oliveeja, ja lopuksi kermaa ja annoin kiehua ja hautua kaikessa rauhassa. Tällä kertaa kokeellisen keittiön tuotoa oli taas onnistunut. Ainoa miinupuoli oli että mausteita olisin voinut laittaa vieläkin reilummalla kädellä. Jo siinä sipulia kuullottaessa laitoin chiliä ja paprikaa öljyyn mutta olisi saanut laittaa vieläkin rohkeammin. Chili tuntui välillä sellaisina kevyinä häivähdyksinä, mutta olisi voinut poltella edes hiukan. Ensi kerralla enemmän.

HUOMISELLE  mulle ehdotettiin josko ehtisin katsomaan niitä kokoustilan laitteita (onko niitä olemassakaan?) ja testailemaan onnistuuko yhteys (mutta jos laitteet puuttuvat niin milläs testaat)? En luvannut että pääsisin kun huomiselle on ainakin aamupäivälle tehtäviä jotka pitää hoitaa alta pois enkä tiedä kauanko siinä menee. Ja muutenkin tuota kokoushommaa olisi voinut alkaa miettimään pikkuisen aikaisemmin, mutta tämä perjantain ihminen kuvittelee kaiken järjestyvän ja onnistuvan hetkessä.

TÄNÄ iltana vielä jakso pari sarjaa Netflixistä ja sitten peiton alle. Vielä on pysytellyt plussan puolella ja saisi pysyäkin siellä. Lähtis nuo loputkin lumet ja vedet sulaisivat. ■