fall.jpg

AAMULLA taivas oli edelleen harmaa, mutta ei satanut. Lämpötilakin oli reilusti yli kymmenen plusasteen. Pihan koivuihin on jo ilmestynyt keltaisia lehtiä, joten vääjäämättä syksy lähestyy. Siinä on oma viehätyksensä kun luonto laskeutuu lepoon noustakseen uuteen kukoistukseen seuraavana kesänä, puut hehkuvat punaisina ja keltaisina ja aamuisin ilmassa tuoksuu syksyn kirpeys.

PITKÄSTÄ pitkästä aikaa kävin kirjapainossa viemässä yhden työn tehtäväksi, ja samalla kerroin mitä ensi vuonna ainakin on tulossa. Ja menihän siinä jonkun aikaa kun viimeiset kuulumiset vaihdettiin. Sieltä suuntasin hankkimaan jääkaappiin täydennystä, kun tuleville päiville on luvattu enemmän tai vähemmän sadetta, eikä houkuttele lähteä sateeseen seikkailemaan. Sen verran tankkasin että jos jotakin tarvitsen voin lähikaupassa käydä hakemassa jos sateeseen tulee pikku rako. Samalla reissulla kävin noutamassa siipalle fillariin uudne lukon, kun entisen kanssa alkoi kuulemma olla ongelmia. Ja piristääkseni hänen päiväänsä kävin vielä pudottamassa lukon hänen postilaatikkoonsa. "Sulla taisi olla tänään hupsuttelupäivä", oli kommentti kun soitteli töiden jälkeen kotiin päästyään ja laatikolla käytyään. Kaipa mulla oli. Enkä mä sitä kommenttia pahalla ottanut eikä sitä sellaiseksi oltu tarkoitettukaan.

PITI pitkästä aikaa katsoa Kanta-verkkosivulta mitä mun resepteille kuuluu. Perjantaina täytyy käydä hakemassa ainakin yhtä lääkettä, toista taitaa olla vielä niin paljon että pari viikkoa menee. Perjantain pilleripurkki onkin sitten viimeinen laatuaan, sitten loppunee sen lääkkeen kuuri. Toista pitää syödä ensi maaliskuulle asti, ja sitten jäävätkin vain verenkiertolääkkeet ja diabeteslääkkeet. Vähenee purkit pikkuhiljaa kaapissa. Välillä tuntui siltä että on kuin apteekin sivutoimipiste kun sen verran oli kaikenlaisia pillereitä. Ja siaraslomakin päättyy tällä viikolla perjantaina. Äkkiä se kuukausi hurahti.

AJATTELIN katsastaa löytyiskö joku elokuva jonka voisi vielä illan päätteeksi katsoa. Jos jotain valitsen täytyy vain toivoa että on parempi kuin tuo aiemmin arvostelemani. Mutta joskus ne elokuvan esittelytekstit ja itse elokuva ovat kovinkin kaukana toisistaan. ■