rose.jpg

AAMULLA viivyttelin sängyssä mahdollisimman pitkään mutta pakkohan se oli jossakin vaiheessa nousta. Vaikka vapaapäivä olikin, oli silti päivälle yllin kyllin ohjelmaa. Aamutoimien jälkeen lähdin vaeltamaan kohti markettia kesäisessä aurinkoisessa säässä. Eilisillan pähkäilin mitä ruokaa tekisin, ja aamulla sitten tein lopullisen päätöksen: kaalilaatikkoa. Marketista mukaan kaikki laatikkoon tarvittavat ainekset ja bussilla kotiin sillä reppu painoi ihan mukavasti.

OSTOKSET purettuani menin pihakeinuun hetkeksi istumaan sillä halusin nauttia kesäpäivästä. Ja samalla saatoin katsastaa mitä kukille kuuluu. Ruusu on tulvillaan kukkia ja nuppuja, krassit ovat kasvaneet melkoisesti, tuoksuherneessä näkyy nuput vaikka kovin korkeaksi ne eivät vielä olekaan kasvaneet ja rinteeseen kylvämäni kukkaseoksen taimet ovat parissa päivässä kasvaneet melkoisesti. Myös ruskoliljoissa on isot nuput eli nekin aloittelevat kohta kukintaansa.

NAUTISKELU oli lopetettava ja tultava takaisin sisään ja aloitettava kaalilaatikon valmistelu. Olihan siinä taas tekemistä, piti silputa sipuli ja kaali, raastaa porkkana, ruskistaa jauheliha ja keittää riisi. Melkoisen isotöinen laitettava mutta kyllä se kannattaa. Kun sain kaalilaatikon uuniin, oli aika kaivaa imuri esille ja aloittaa siivous. Vaihtaessani pölypussin imuriin jäi enää yksi pussi komeroon, eli loppukesällä/alkusyksystä pääsen ostamaan uuden imurin. En ole ostanut uutta kun haluan käyttää ostamani pölypussit loppuun. Kun sain siivottua oli aika laittaa pesukone pyörimään.Kun sain pyykit kuivausrummusta oli kaalilaatikkokin valmista. Ja onnistuin taas paremmin kuin hyvin. Edelliskerralla en muistanut huomioida lihalienikuutioiden suolaisuutta ja lisäsin silloin liikaa suolaa mutta tällä kertaa suolan määrä osui juuri nappiin.

SYÖTYÄNI ja tiskattuani menin vielä toviksi keinuun istumaan kun ilta oli edelleen lämmin. Siinä istuessa oli hyvä suunnitella kukkapenkin syksyä. Tänä syksynä kylvänkin siemenet odottamaan talvea, ja pitkään penkkiin laitan jonkin verran perennoja, niin että sekin homma lähtee siitä liikkeelle. Ihan kokonaan ei siihen varmaan voi edes tulevaisuudessakaan poerennoja laittaa, kun jonkin verran kesäkukkia ihmiset kuitenkin haluavat.

EN kastellut kukkapenkkiä kun ajattelin kastelevani sen huomenna, mutta sääennusteen mukaan yöllä kolmesta neljään pitäisi tulla kunnolla sadetta. Ei siis niin muodoin tarvitse huomennakaan kastella jos sadetta tulee. Aamullekin on luvattu heikkoa sadetta töihin menon aikaan ja samoin taas iltapäivälle siihen aikaan kun on tarkoitus kävellä kotiin. Huominen on kävelypäivä, tiistai ja keskiviikko menevät fillarilla ja torstai - perjantai taas kävellen. Siis jos kelit sallivat.

LOPPUILTA meni taas Netflixin seurassa. Sarjassa on vielä useampi tuotantokausi katsomatta joten katsottavaa riittää. Kohta taas aika painua punkkaan kirja seuranani ja sitä myöten Nukkumatin maille. Päivällä en edes ehtinyt/voinut ottaa pikkutorkkuja joten tällä kertaa uni vie voiton varmaan aika nopeasti. Vaikka harvemmin mulla nukahtamisvaikeuksia on, toisinaan täysikuun aikaan saattaa valvottaa. ■