vd.jpg

AAMUPÄIVÄLLÄ lähdin kaupungille kirjaston kautta kiertäen ja pienessä tihkusateessa. Alkuperäinen suunnitelma oli matkata hakemaan multaa kauppareissun jatkeeksi, mutta tuumailin kuitenkin että en ehkä sitä ehdi tai jaksa tänään levittää. Jätin siis mullan hakematta.

ILTAPÄIVÄLLÄ alkoi pilvisyys vähetä ja aurinkokin kävi näyttäytymässä, joten pihalle mars! Tämänkertainen tehtävä oli siirtää väliaikaisella paikalla talvehtineet perennat lopulliselle paikalleen, ja sen jälkeen istuttaa pari laatikollista perennoja siihen uuteen penkkiin. Kunhan saan lisättyä multaa siihen, niin kylvän vielä kesäkukkien (yksi- ja monivuotisia) siemenet siihen penkkiin ja sitten vain odotellaan.

KUKKAMUMMO I esitti muutama päivä sitten kainon toiveen, että kun mä joskus liikun sahan kanssa pihalla, niin voisinko siistiä toisessa päässä olevna paju- ja pihlajaryteikön. Siinä kun oli kuollutta runkoa sekä pystyssä että maassa. Ja kun mulla oli saha reissussa mukana (sahasin valmiiksi perhosniityn keskelle tulevan kehikon kappaleet) niin siirryin sitten raivaamaan sitä ryteikköä. Osa puista oli niin lahoja juuria myöten että lähtivät kertakiskaisulle irti. Osaa piti sahata että poiskuljettaminen oli helpompaa, ja osassa runkoja oli lohjenneita oksia jotka silpaisin samoin tein pois. Äkkiä siinä tunti hurahti raivaamisessa ja poiskuljetuksessa. Onpahan huomisaamuna Kukkamummolla taas ihmettelimistä ja ihastelemista. Keräilin työkalut kasaan ja nakkasin ne sahaamani laudan pätkät sisälle kuivumaan, niin että voin käsitellä ne puuöljyllä jossakin vaiheessa.

NYT on syöty ja juotu yhdet kahvit ja on aika siirtyä Euroviisujen pariin. Ja kukkapenkit saavat olla rauhassa ainakin pari päivää. Vaikka uusia suunnitelmia jo taas tulikin mieleen. ■