tulip.jpg

EILISELLE oli luvattu sadetta iltapäivälle, joten lähdin jo ennen puoltapäivää ostosmatkalle ja vein samalla matot tuulettumaan. Onneksi kaikki tarvitsemani sijaitsi samalla suunnalla, joten ei tarvinnut kauheasti poukkoilla suuntaan sun toiseen. Ensimmäinen pysäkki oli myymälä josta kävin hakemassa sorkkaraudan. Sitä kun tarvitsen kuormalavojen purkamisessa. Tietty sorkkarauta oli niin pitkä että se törrötti pitkälle ulos repusta. Seuraavaksi ostoslistalla oli verholiu'ut. Huomasin verhoja vaihtaessa että hyvin vähän on liukuja siellä kiskossa eikä komeroistakaan löytynyt, joten ostettava oli. Ja samalla ostin puolisonkin asunnolle niitä: piti ostaa kahdenlaisia kun meillä on erilaiset kiskot. Nyt on molemmille sen verran että voi useammatkin verhot ripustella samaan aikaan. Kolmas ja viimeinen pysäkki oli puutarhamyymälä, josta mukaan lähti säkit kalkkia ja yleislannoitetta. Ostin enemmän niin tuli halvemmaksi. Kotipihaan piti tulla taksilla kun ei niitä säkkejä olisi saanut bussissa tuotua.

KOTIIN päästyä keittelin kahvit ja ryhdyin siivoamaan. Helppoahan se oli kun matot olivat jo ulkona ja mööpelit nosteltu pois lattialta eli imuri vain laulamaan. Matot olivat ehtineet olla ulkona ihan mukavan tovin, eikä ennusteesta huolimatta satanutkaan.

ILLALLA katselin Netflixistä pari leffaa, ja puoli kahdeksan aikaan keittiössä käydessä huomasin että oli alkanut taas vaihteeksi sataa lunta ihan kunnolla. Puoliso soitteli yöllä töistä päästyään, kotimatkallaan ei enää ollut satanut mutta mittari oli hiljaa hivuttautumassa pakkasen puolelle.

AAMULLA tuli puolisolta tekstiviesti josko käytäisiinkin tänään kahvilla (alunperin oli tarkoitus huomisaamuna ennen kymmentä treffata), ettei hänen huomenna tarvitsisi vapaapäivänään nousta niin aikaisin. Sovittiin että nähdään puoli kahdentoista aikaan ja haetaan kahvit ynnä  pullat R-kioskilta. Siinä sitten nautittiin kahvit ulkoilmassa, mutta kun aurinko paistoi siihen niin mukavasti niin mikäpä siinä oli ollessa. Vein tuomisina pintakäsittelyaineita ja pensseleitä hänen omia projektejaan varten. Kun oltiin käyty kirpparilla niin todettiin että joko istutaan tunti auringossa tai sitten lähdetään kohti kotejamme. Päätettiin lähteä koteja kohti, hän aprikoi josko aloittaisi sen pintakäsittelyn tänään ja mä puolestani sanoin kiertäväni Lidlin kautta kotiin. Lidlistä mukaan tarttui jogurttien ja suolaisen lisäksi teeruusun juurakko ja miekkaliljan sipulipussi. Mietin josko esikasvattaisin miekkaliljat sisällä niin ehkä kukkisivatkin loppukesällä. Nekin pitää sitten taas muistaa kaivaa ylös syksyllä. Olin juuri saapumassa pihaan kun puoliso soitti, oli jo ehtinyt olla kotona tovin, mulla reissuun meni tunnin verran.

PIHALLA näin pitkästä aikaa Kukkamummo I:n. Tietysti siihen piti jäädä rupattelemaan. Kertoi että puheenjohtaja oli taas eilen ollut kyttäämässä pihalle, ja tänään jo suureen ääneen julisti että minä tulin eilen taksilla kotiin. Eipä hänelläkään taida pahemmin muuta tekemistä olla. Kukkamummon kanssa käytiin katsastamassa uudempi rinnepenkki ja osin sulanut pitkä penkki. Rinteessä olivat alkaneet krookukset kukkia (enhän mä enää muistanut mitä olin minnekin istuttanut) ja etupihan puolella näkyi komeita tulppaanin alkuja. Toisessa rinteessä näkyi kuunliljassa (!) jo pieniä alkuja. Kerroin että viimeistään vappuna on keinu istuntakunnossa ja penkki paikallaan, mutta jos nyt aurinkokelit jatkuvat niin aiemminkin. Vielä on siinä kohtaa mihin penkki tulee lunta, joten vielä en lähde niitä paikoillensa raijaamaan. Kyllä me varmaan tunti rupateltiin, kun pitkästä aikaa kohdattiin.

ALKUILLASTA tuli puolisolta kuvia kun oli sitten aloittanut tuunausprojektin. Hyvältä näyttivät. Mä keräilin vaihtelun vuoksi komerosta tavaraa jota ajattelin ensi viikolla käydä viemässä kierrätykseen. Vielä pitäisi yksi polkupyörä lahjoittaa edelleen myytäväksi ja ennen sitä voisin vielä raivata vaatehuonetta.

HUOMISAAMUNA onkin jalkaterapeutti jo 8.30 eli kovin myöhään ei tänä iltana passaa valvoa että jaksaa nousta. Sielät päästyäni on tarkoitus lähteä housu- ja lenkkariostoksille. Alkaa olla kaikki lenkkarit sillä mallilla että osa menee roskiin ja yhdet jää puutarhakengiksi. Loppupäivän ohjelma on vielä avoin mutta eiköhän siihen tekemistä keksitä. ■