grey.jpg

AAMU oli harmaa mutta lämmin. Lämpömittari näytti jo kymmentä astetta plussan puolella, ja päivän aikana se ehti kivuta aina +15 asti. Ja kun ei satanutkaan niin mukava keli kaiken kaikkiaan.

PÄIVÄLLÄ käväisin kirjapainossa 1. SInne jättämäni työ ei vaatinut isompia selityksiä, paperi ja määrät löytyivät viime vuoden vastaavasta tilauksesta. Kyselivät työn kiireellisyyttä, mutta kunhan joskus lokakuun puolivälissä ovat valmiina niin riittää. Iltapäivällä kylläkin tulikin jo sähköinen vedos ja varmistus painoksen suuruudesta, eli saattaa olla jo tällä viikolla haettavissa. 

ILTAPÄIVÄLLÄ tuli sitten korjauksia/lisäyksiä taiton alla olevaan kirjaan. Tuli sama artikkeli useampaan kertaan, ensin itse kirjoittajalta, sitten kirjan toimittajalta ja vielä kerran muokattuna kirjoittajalta toimittajan kautta. Samoin piti sakannata eräs asiakirja kokonaisuudessaan, vaikka aluksi oli tarkoitus tyytyä vain yhteen sivuun. Eihän siinä kauaa mennyt kun skannasin loput sivut, käsittelin ne sopiviksi ja lisäsin kirjaan. Tuohon moneen kertaan korjattuun artikkeliin en vielä kajonnut, ajattelin odottaa muutaman päivän ettei tule vielä lisää korjauksia siihen. Ja ei tässä kiirettä ole, kun toimituskunta kokoontuu vasta ensi viikolla, ja saan korjaukset vasta sitten. Ja yksi uusi tekstinpätkäkin on vielä tulossa. Kantta pitää ryhtyä suunnittelemaan, mutta pitää varmistaa yksi asia ennen suunnittelun aloittamista.

HUOMENNA kirjapainoon 2 keskustelemaan juuri em. julkaisusta, ja eritoten kanteen liittyvistä asioista. Olipahan siihen tulossa erilainen kansi kuin alunperin oli tarkoitus, ja tämänkin kirjan toimittajan ilmeisesti ihan vahingossa muisti mainita. Onneksi huomenna olen hiukan viisaampi.

huijaus.jpg

TÄNÄÄN puolestaan Liisa Gigantista laittoi viestiä: taas olisi puhelin eurolla. Tällä kertaa kävin kurkkaamassa että mikä k*setuslinkki siinä oli: näkyi menevän Pointworldiin. Ja tuttua kauraa: 49 euroa per kuukausi tyhjästä. ■