mustikka.jpg

TÄNÄKÄÄN aamuna ei kello herättänyt, mutta huomenna se taas alkaa. Huomasin aamujuomaa tehdessäni että alkaa marjat käymään todella vähiin pakkasessa. Mustikat loppuivat eilen, ja puolukoitakin on vajaa litra. Tarkoittaa sitä että täytyy käydä torilla lähipäivinä hankkimassa marjoja pakkaseen, niin että saa tehdä aamulla raikkaan kymän juoman. Syksymmällä kunhan puolukka-aika alkaa on mulle tulossa sangollinen puolukoita, joten vähäksi aikaa niitä sitten taas riittää. On tullut tavaksi aamulla pistää marjoja, banaania, bulgarian jogurttia ja appelsiinimehua mixeriin ja tehdä niistä aamun ensimmäinen juoma. Sillä parjää pitkälle päivään, ei tarvitse päivällä juuri mitään syödä.

AURINKO paistoi herätessä joten oli hyvä sää lähteä jaloittelemaan iltapäivän puolella. Välillä muutama tummempi pilvi näyttäytyi mutta satamatta oli koko päivän. Kelpasi matkan varrella istua ja ajatella. Kun ei varsinaisesti ollut asiaa minnekään, kuljin ihan sattumanvaraisesti siellä sun täällä. Kotiin suunnatessa käväisin Lidlillä hakemassa Saskiaa, sitä ei ole koskaan liikaa jääkaapissa.

KATSASTIN sääennusteen Tampereelle ja ihan mukavalle näyttää. Sopivan lämmintä eikä sadettakaan toistaiseksi pahemmin ole luvattu. Kelpaa olla ulkonakin siellä, ja terassilla katselemassa kaupungin vilinää. Taitaa käydä niin että jo ennen Tamperetta olen muutaman päivän kyläilemässä, ja käyn siinä yön kaksi kotona nukkumassa ennenkuin lähden reissuun. Tänään pitikin lisätä uusi kuva Facebookin kuva-arvoitukseen, viikonloppuna viimeinen. Ja sitten maanantaina se jo aiemmin tekemäni animaatio, jotta tietävät mistä tavoittavat.

ENSI syksynä, jos hyvin käy, tulee Kajaanin keikaus. Varmaa tietoa ei vielä ole onko siellä isompi tapahtuma tulossa. Varmistunee tuossa lähiviikkona riittääkö heillä intoa järjestämiseen. Edellisestä kerrasta Kajaanissa onkin jo useampi vuosi aikaa. Mukavahan tuolla olisi pitkästä aikaa käydä tuttuja moikkaamassa.

FACEBOOKISSA tuli kutsu liittyä J-Klubiin Tampereella 2018. Lupasin liittyä. Oli minua kuulemma kaipailtu jo toisaallakin tänä viikonloppuna, mutta kun oli jo aikaa sitten sovittu tuo risteily niin en sitten voinut sinne toisaalle lähteä. Enpä huomannut kysyä ovatko menossa Mikkeliin, siellä oltaisiin voitu tavata. Ensi kevättalvella on pienen pieni mahdollisuus että nähtäisiin Tahkolla. Ellei sitä tapahtumaa siirretä toisaalle, niinkuin järjestäjät ovat alustavasti kaavailleet. Siihen on kuitenkin vielä niin paljon aikaa ettei kannata sitä nyt murehtia.

PÄIVÄLLÄ katsastin joko pääsisi varaamaan huoneen syksylle 2018, mutta ei vielä. Varauskalenteri on noin vuoden tästä hetkestä eteenpäin, eli ensi kesänä pitää tehdä varaus että varmasti saa huoneen. Tällä kertaa otan yhden hengen huoneen, kun on tultu oltua liiankin usein kämppäkaverin "lapsenlikkana". Yleensä tuo sama kämppäkaveri tahtoo näissä häpeningeissä samaan huoneeseen, ja pitää melkeinpä automaattisena sitä että huolehdin siitä että hänkin pääsee jossakin vaiheessa nukkumaan ja kotimatkalle. Syksyn 2018 reissulla en viitsi.

HUOMENNA varmaankin sen opuksen kimppuuun ellei muuta äkillistä ilmaannu. Pitänee aloittaa irrottamalla kuvat siitä PDF-tiedostosta niin on helpompaa kun kesken taiton ei tarvitse niitä yksitellen ryhtyä tekemään. Otan kaikki maksimileveydellä, josta on helppo pienentää tarvittaessa.

JOS vielä kaksi jaksoa Torchwoodia ja sitten alkaisi olla tämä viikonloppu käsiteltynä. Jaksaa taas pakertaa tulevan viikon kun on rennosti ottanut.

(TUNTUU että tämä langaton näppäimistö ei aina halua tehdä yhteistyötä. Aina tulee jotakin korjattavaa kun on saanut tekstin valmiiksi. Kaikkea ei viitsi korjata, menkööt virheineen). ■