harmaa.jpg

OLIHAN se perjantaiaamuna melkoisen raikasta, -12 astetta pakkasen puolella. Hyvin aukesi silmät kun tallusteli töihin. Töissä meitä olikin taas useampi eli ehti pyöriskellä ympäri myymälää tekemässä kaikenlaista. Ja kun yksi osasto muuttaa ilmeensä totaalisesti niin siinä oli mukavasti pois kuskattavaa tavaraa tehdä tilaa uusille kalusteille.

TÖISSÄ mainitsin esimiehen esimiehelle että mun pitää varmaan hankkia aamukampa kun alkaa aamut olla vähissä. Saattaa kuulemma käydä niin että aamuja tulee vielä lisää. Eipä se ainakaan nyt haittaisi kun taittohommia alkaa tulla enemmän vasta maaliskuussa, tosin yksi lehti pitäisi saada kasaan helmikuun aikana. Alunperin kaavailin että ystävänpäivän jälkeen viikonloppuna, mutta taidankin olla silloin puolison luona. Eli pitää joko iltaisin tehdä sitä tai sitten heti seuraavan viikonlopun jälkeen.

PAKKANEN heikkeni päivän mittaan, ja kotiin lähtiessä oli enää puolet aamuisesta. Poikkesin pikaisesti kaupassa matkan varrella, mutta tällä kertaa tyydyin eineksiin kun en jaksanut ryhtyä kokkaamaan illemmalla. Kotiin päästyä katsoin ikkunasta kuinka lumisade aloitteli taas. Ehdin siis juuri alta pois. Illalla jatkoin aiemmin aloittamani sarjan seuraamista, ja parin jakson jälkeen peiton alle.

TÄNÄ aamuna heräsin ihan ajoissa vaikka olisinkin voinut nukkua vaikka iltapäivään. Päätin nimittäin lähteä katsastamaan Kontin kun siellä en ole varmaan ainakaan kohta puoleen vuoteen käynyt. Sen verran on kotoa matkaa sinne että hyppäsin kotinurkalla bussiin ja keskustassa vaihdoin suoraan toiseen. Täytyy kyllä sanoa että edelleenkään Kontti ei kovin houkuttelevalta vaikuttanut enkä mä siellä kauaa viihtynyt. Enkä edes ostanut mitään.

KUN menomatkan tein bussilla niin kotimatkan päätin tehdä kävellen, vaikka tiesinkin siihen kuluvan puolisentoista tuntia. Mutta kun pakkasta ei ollut kuin kolmisen astetta eikä mitään sadellut niin kelpasihan siellä kulkea. Poppi korville ja menoksi. Tunnin taivaltamisen jälkeen olin keskustan liepeillä ja suuntasin markettiin ostamaan tarpeita huomista varten. Siinä kävellessä oli aikaa miettiä mitä sitä kokkaisi ensi viikoksi, ja huomenna päätin tehdä makaronilaatikkoa, mutta vaihteeksi tummasta soijarouheesta. Soijaa oli jo kotona mutta tomaattia, makaronia ja munia siihen piti ostaa. Tänään oli ruokalistalla laiskasti vain spagettia, lisänä öljyssä paistettua valkosipulia ja kinkkua.

VAPAAPÄIVÄN perinteisiin kuuluu melkeinpä pakollisena ohjelmana pyykkäys, ja niinpä kone pyörii par'aikaa. Kunhan saan pyykit pois niin asettaudun töllön ääreen ja katson joko Yleltä Odd Thomas - Hiljaisten kaupunki  -elokuvan (olen kai kerran aikaisemmin katsonut) tai sitten jatkan Netflixin sarjan seuraamista. Tai sitten molemmat.

HUOMENNA ei ole kiirettä kömpiä sängystä ylös, muuta ohjelmaa ei ole kuin käynti Lidlillä ja siivous. Ja tässä järjestyksessä. Ja kun maanantaina on taas iltavuoro niin voi nuokin hommat jättää pitkälle iltapäivään. Voi kerrankin lojua pitkään aamulla sängyssä ilman kiirettä minnekään. ■