blue.jpg

 

Sain kaikki käyntikortit tehtyä ja laitettua nähtäväksi. Niinhän siinä kävi että eräillä oli niin paljon tekstiä korttiin, että graafisten ohjeiden mukaiseen pohjaan niitä ei saa millään laitettua ilman, että osa tekstistä menee grafiikan päälle. Graafisissa ohjeissa on mahdollisuus toimia toisinkin, sillä ehkä saisi homman hoitumaan. Asia on nyt tilaajalla tuuminnassa. Tosin laittoi jo yhden yhden ehdotuksen, mutta odottelen huomiseen josko tulisi tarkempaa tietoa, niin en turhaan lähtisi muokkaamaan.

Kaveri toi sitten koneensa kylään. Olihan siinä kaikenlaista. CD:t ja DVD:t eivät toistuneet (VLC Playerin asennus korjasi ongelman), webbikamera herjasi virheestä eikä tallentanut still-kuvia tai videonpätkiä (tallennuskansion luku/kirjoitusoikeuksien muuttaminen korjasi ongelman, kun jostakin syystä tallenuskansion vaihtaminen ei ollut mahdollista). Samaan syssyyn asensin uuden Officen kun ilmainen toimisto-ohjelma ei oikein tuntunut mukavalta käyttää. Katsastin myös mitä W10 uudelleenasennus oli poistanut, ja olihan sieltä melkoinen liuta ohjelmia lähtenyt kävelemään. Kaveri oli asentanut myös jonkun ihme ajurien etsintä/päivityssoftan, josta olisi alkajaisiksi pitänyt maksaa vuosittain pystyäkseen päivittämään ajureita. Se lähti livakkaan koneelta. Laitoin myös CCleanerin niin sain siivottua rekisteristä rippeet, joita sinne oli jäänyt asennettujen ja poistettujen ohjelmien jäljiltä. Kaveri valitteli myös että HDMI-piuhan kautta ei tullutkaan enää kuvaa telkkariin, se selvisi näytönohjaimen ajurit korjaamalla. Piti käydä tässä tapauksessa ihan laitehallinnan puolella, ja antaa lupa päivittää ajurit. Kolmisen tuntia siinä meni kun kaikki saatiin kondikseen, mutta Officen asennuksen aikana oli aikaa keittää kahvit ja rupatella muustakin. Illalla tuli vielä tekstiviesti että hyvin näkyy taas telkkarissakin tietokoneen kuva.

Kirjapainosta tuli viesti että toinen kirja on valmis ja toimitettu asiakkaalle ja oman kappaleeni voin hakea painosta.  Eilisiltana lämpömittari näytti vielä yli -4 pakkasastetta, aamulla oltiin jo plussan puolella. Ja vettä sateli pitkin päivää. Kohta lumet ovat muisto vain. Pari päivää pitänee sohjossa kahlata. Niinkuin huomenna kun pitänee käydä hakemassa oma kappale sieltä painosta, ja samalla reissulla kiertää kirjan tilaajan toimipisteen kautta, kun kirjaan liittyen tuli lisätöitä. Pitää käydä varmistamassa aineisto josta tulee uusi painomateriaali. Tosin se homma jää ensi viikolle.

Ensi viikolla on molempien kirjojen julkistus ja samassa tilassa. Pitänee käydä siellä katsomassa millaisen vastaanoton julkaisut saavat. ■