scroll.jpg

KYLLÄPÄ oli jäätikkö sulanut kun perjantaita vastaan yöllä oli ihan kunnolla plussalla. Yleensä lähden tuolta takapihan kautta eikä perjantaiaamuna enää tarvinnut balettiaskelilla siellä edetä. Ja pyörätietkin olivat siinä kunnossa että ihan reippaasti pääsi askeltamaan.

PERJANTAIN kulutin kirjoittaen sitä omaa osuuttani tulevaan kirjaan. Tällä kirjalla on sentään onneksi selkeä dead-line ja julkistuspäivä. Sen sijaan ikuisuuseeposta koskien tuli perjantaina viesti ettei hän pääsekään tuomaan korjauksia perjantaina. Olisinko mä kotona lauantaina aamupäivällä jos hän toisi korjaukset silloin? Ei siinä muu auttanut kuin sanoa että tuo nyt sitten. Perjantai-ilta meni sitä sarjakuvaa vääntäessä, jäi siihen malliin että viisi sivua vielä ja pitkä pätkä kehystarinaa olisi valmiina.

TÄNÄÄN heräsin taas upeaan auringonpaisteeseen, ja tietty halusin asap sinne nauttimaan. Yhdentoista aikaan soi puhelin että nyt hän olisi tulossa. Sanoin tulevani pihalle vastaan. Pihalla sain korjaukset ja annoin edellisen nivaskan pois. Kyselin kuvien kohtalosta, mutta kuulemma toukokuun loppuun tulevat kuvateksti ja ehkä kaikkien kuvien paikat. Hän haluaa nyt läpikäydä kaikki luvut ja merkkailla virheet ja korjaukset ennenkuin siirtyy kuvien puolelle. Totesin siihen että en sitten valitettavasti pysty nostamaan edes niitä kuvia joiden paikka on tiedossa kohdalleen, kun sinne on tulossa muitakin kuvia väliin sotkemaan taittoa. Ymmärsi kyllä.

VEIN korjausnivaskan sisälle, heitin repun selkään ja lähdin liikkeelle. Kun pyörätiet olivat hyvässä kunnossa, saatoin edetä rivakammin kuin muutama päivä sitten ja päätinkin kiertää kauppaan mutkan kautta. Ja kun ei muuta kiirettä ollut. Matkalla pähkäilin ostanko huomisen ruuan aineet jo tänään vai käynkö huomenna uudestaan. Kaupassa kuitenkin päädyin ostamaan tarveainekset, niin että huomenna - jos keli suo - voi viettää pidemmänkin aikaa ulkona. Sen verran oli ostoksia että tulin bussilla kotiin. Tänään oli ruokalistalla makkaramunakas, piti syödä ne pois jääkaapista ennenkuin vanhenevat. 

KOTIINTULTUA perinteinen iltapäivän kaurapuuro ja sitten sarjakuvaa väsäämään. Sain sen verran paljon aikaiseksi että kaksi sivua uupuu, ja sitten päästään aloittamaan toinen kahdesta täytetarinasta. 

ILLAN pimetessä ja kun elokuvakin alkaa vastaa kello 22 päätin tekaista huomisen ruuan tulemaan. Huomenna syödään makaronilaatikkoa. Siellä se nyt on uunin äidillisessä lämmössä, reilun puolen tunnin kuluttua voin ottaa pois tekeytymään. Eipähän tarvitse huomenna lieden ääressä sen takia hääriä.

NYT kahvi tippumaan ja nojatuoliin. Ajattelin katsastaa Kapteeni Amerikan Talvisotilaan, kun sitä en olekaan kuin kerran nähnyt. Ja jos ei sitten vielä nukuta niin josko vääntäisin ne kaksi sivua sarjakuvaa, niin olisi yksi urakka pykälää valmiimpana. ■