tattoo.jpg

EILISILTANA oli tarkoitus katsoa joku elokuva ja pikaisen valinnan jälkeen päädyin kauhuelokuvaan. Tosin oli pakko lopettaa katsominen jo vartin jälkeen kun elokuvassa ei tapahtunut mitään. Ei todellakaan mitään. Olikohan sen tarkoitus tappaa katsojat tylsyyteen? Kaavailin että etsisin uuden leffan katsottavaksi mutta muistin sitten että mulla on kokonaan tekemättä uuden vuoden toivotus Facebookiin ja miksei tänne vuodatukseenkin. Facea varten oli jo yksi kuva valmiina, joka ei kaivannut muuta kuin tekstin ja liikettä. Vuodatukseen hahmottelin useampaakin ideaa (aika usein teen jonkun sortin luonnoksia paperille suuntaa antamaan) ja yhden niistä sitten toteutin eilisiltana. Samoin laitoin liikettä Facen toivotukseen. Nyt molemmat odottavat esillepääsyä.

TÄNÄ aamuna nukuin peräti kymmeneen asti kun ei ollut kiirettä minnekään. Aamutoimien jälkeen suuntasin kauppaan, melkoista sohjoa sai taas paikka paikoin tarpoa. Edellisiltana satoi lunta ihan rivakasti ja pihan koivut olivat upea näky lumen kuorruttamina. Jo aamusta alkoi lämpötila mennä sen verran paljon plussan puolelle, että ei se lumi kauaa koivuissa pysynyt. Ja huonommin auratuilla kohdilla oli sitten sohjoa tarvottavaksi.

KAUPASTA kotiin selvittyäni otin imurin esiin ja siistin paikkoja. Eipähän niissä kamalasti siistimistä ollut kun koko joulun ajan olin pois, ja ennen joulua siivoilin. Mutta onhan se mukavaa mennä taas viikon päivät kun ei ole edes pölykoiran pentuakaan nurkissa. Tämän vuoden kalenteritkin lensivät seiniltä paperinkeräykseen, keittiöön oli jo uusi mappikalenteri mutta eteiseen pitää käydä hakemassa kalenteri toimistolta kun olivat lähettäneet sen joulutervehdyksenä sinne.

ENSI viikolla pitää palata kunnolla arkeen. Varmaan heti tiistaina mennä jo juttelemaan vuoden ensimmäisestä lehdestä. Ja keskiviikkona on käynti sitä työpaikkaa vilkaisemassa. Tajusin päivällä että jos menen sinne niin taitaa jäädä helmikuun lomaviikko sitten väliin. Meillähän oli ilmaan heitetty ajatus että josko käytäisiin Espanjassa silloin, mutta siitä asunnonomistajasta ei ole kuulunut mitään joten se taitaa jäädä. Tampereella voisi tietysti piipahtaa mutta mitään varmaa ei vielä ole lyöty lukkoon. Katsotaan nyt mitä tässä tapahtuu.

PYYKKIKONE rutkuttaa, tällä kertaa ei onneksi ollut kuin koneellinen. Kummasti sitä vaan kertyy vaikka yrittää kuinka siististi olla. Pyykistä juolahti mieleen että lähiaikoina pitäisi käydä ostamassa uusia paitoja ja ainakin yhdet uudet lenkkarit. Mieluummin kahdet niin voisi vaihdella niitä päivittäin.

KAUPASSA käydessä mietin poikkeaisinko Alkoon ostamaan pullon kuohuviiniä huomisillaksi mutta jätin väliin. Ei se ole sellaista juomaa jota yksinään juodaan. Tuntuu jotenkin oudolta kun ei nyt ollakaan ottamassa uutta vuotta  vastaan yhdessä, mutta tiesihän sen että jossakin vaiheessa pakosti siipalle napsahtaa työvuorot uudeksi vuodeksi. Ostin kaupasta englantilaista siideriä,siinä on mun uuden vuoden juomani. Huomenna voisin käydä katsastamassa parikin ilotulitusta, mutta toisaalta mun olisi mahdollisuus mennä myös elokuviin kun ilmaislippu on vielä huomenna käytettävissä. Ehkä en jaksa katsoa BladeRunnerin lähes kolmetuntista näytöstä, vaan joku muu sitten. Tosin ei ainakaan sitä kotimaista jääkiekkoleffaa.

TELKKARISTA ei tänään taas tule oikein mitään, joten jos tällä kertaa löytäisin jonkun elokuvan jonka jaksaa katsoakin. Ja huomennakaan ei mitään kiirettä ole nousemisen kanssa. Huomenna ehkä sitä nettisivuston päivitystä ja sen kortin hahmottelua. Grafiikka siihen on jo valmiina mutta koko lähinnä on hakusessa. On tulossa sen verran paljon tekstiä että saattaa vaatia useamman A5-sivun. Mutta jääkööt ne huomisen murheiksi. Nyt kahvipannu porisemaan ja elokuvaa etsimään. ■