snowy.jpg

VIIKKO sitten ennustettiin että tämä viikonloppu pitäisi kärvistellä parinkymmenen pakkasasteen kourissa. No eipä kärvistelty. Eilen oli aamulla sellaiset kahdeksan, illalla kuusi, tänä aamuna neljä ja nyt illalla pari pakkasastetta. Parempi kun vain katsoo lämpömittaria niin tietää mitä ulkona on. Eilen oli ilmassa jäätävää tihkua, lunta ei sentään onneksi satanut.

EILEN kävelin kauppaan hakemaan sapuska-aineksia. Lähtiessä jo tiesin että makkarakeitto oli se jota tällä kertaa tekisin. Kotiin tulin kuitenkin bussilla kun sen verran painoivat perunta, porkkanat, lantut, sipulit ja nauriit repussa kaikkien muiden ostosten lisäksi. Kotona odotti sitten melkoinen kuorimis- ja pilkkomisrevohka että sain sopan kiehumaan. Olen mä joskus käyttänyt niitä valmiita pakasteita mutta kyllä se vaan kunnon soppa syntyy kun tekee alusta alkaen itse. Ja vielä kun ruskistaa makkarat ennen sopan sekaan laittoa niin a vot!

TÄNÄÄN oli harmaa pilvipoutainen päivä, auringosta ei tietoakaan. Katsoin aamulla Doctor Whon uudenvuodenjakson, se kun oli päässyt multa kokonaan unohtumaan (aiempina vuosina tuli aina jouluna). Sitten suuntasin ulos kun kummempaakaan tekemistä ei ollut. Kävelylenkin päätteeksi otin lumilapion varastosta ja lapioin pihan päädyn portaat puhtaaksi, niillä kun ei ole talvikunnossapitoa, joten ne alkoivat enemmän jo muistuttaa pulkkamäkeä. En mä niitä kovin usein käytä, mutta silloin tällöin. Ja kyllä niitä aika moni kuitenkin käyttää kun eivät viitsi sisäkautta kiertää.

LUMITÖIDEN jälkeen ja sisään tultua päätin ottaa sen roll-upin työn alle, varsinkin kun perjantaina tuli sähköpostiin kysely että olisiko se mahdollista saada helmikuuksi. Onneksi kuva ja teksti sekä valmis pohja samaan paikkaan oli valmiina, niin ei siinä kauaa mennyt. Tai kyllähän se tovin laski kuvalle uutta kokoa, kun sen leveys kuitenkin oli 80 senttiä, ja painokelpoisen kuvan tallentaminenkin otti oman aikansa. PDF lähti kuitenkin katsottavaksi.

PARI jaksoa Surkeiden sattumusten sarjaa kuului illan ohjelmaan. Nämä saha-jaksot olivat kyllä hauskoja! Useampia ei tällä kertaa kun kohta pitää kömpiä peiton alle sillä huomenna kutsuu aamuvuoro. Samoin tiistaina ja sitten keskiviikkona saa nukkua hieman pidempään kun onkin vuorossa ilta, mutta torstaina taas aamuun eli silloin voi tulla lyhyemmät unet. Viikonloppu on taas onneksi vapaa. Alkavalla viikolla pitäisi tavata sen ikuisuuseepoksen toimittajakin, saapa nähdä joko nyt alkaisi olla kaikki siihen valmiina. Ei varmaankaan ole. ■