giphy.gif

PÄIVÄ oli – kumma kyllä – poutainen. mutta harmaa. Päivällä käväisin kaupassa ja pihaan päästyä jäin penkille istumaan kun aurinkokin suostui hetkeksi näyttäytymään. Paistoi kuumasti selkkän siinä istuessa mutta ukkosta (ei ainakaan vielä) tänne asti ei ehtinyt. Siinä istuessa katselin mitä voin siirtää ja toivoa että ne kestävät sen siirron. Sammalleimu ja keltapeippi ovat aloittaneet kukintansa, liljoissa on parinkymmentä senttiä vartta ja kehäkukatkin ovat jo komealla sirkkalehdellä. Tietty toivon, vaikka urakka-alue onkin merkitty kattamaan meidän kukkapenkit, että ne jäävät loppupeleissä koskemattomiksi.

TULOSSA on kolme aamuvuoroa ja sitten ainakin kaksi vapaata. Todennäköisesti on taas viikonloppuna töitä. Huomenna pitääkin tulla keskustaan töiden jälkeen kun käydään hääpäiväkahveilla puolison kanssa. Yhteisiä vapaapäiviä ei taas taidakaan olla vähään aikaan, taitaa mennä parin viikon päähän ennenkuin kummallakin on vapaata samaan aikaan.

PÄIVÄLLÄ sain laitettua tarjouksen sen uusimman kirjan taitosta, ja nyt tuossa illalla tuli viestiä että aineisto on tulossa jossakin vaiheessa kesäkuun alussa. Eli mun pitää huomenna laittaa siitä lasku eteenpäin niin kuin pyysivät. Laksun pitää olla päivätty ja vastaanotettu toukokuussa kun projektin rahoitus loppuu toukokuun lopussa, ja sen jälkeen tulleita laskuja ei enää makseta.

PERINTEISESTI vapaapäivään kuuluu myös pyykinpesu ja niin oli tänäänkin. Vaikka mulla olisi ollut aikaa siinä pyykkikoneen pyöriessä tehdä siihen kakkosjulkaisuun ne korjaukset niin jätin tekemättä. Halusin tämän yhden vapaapäivän olla enemmänkin vain oleskellen ja jättää tekemisen ensi viikolle. Kun niillä korjauksilla ei niin suunnaton kiire ole, voin tekaista ne huomisiltana.

NYT pitää painua punkkaan ja jäädä kuuntelemaan sateen ropinaa. ■