icestreet.jpg

TIISTAINA aurinko helotti siniseltä taivaalta herätessä, ja aurinkolaseille oli käyttöä töihin kävellessä. En siinä lähtissä tullut ajatelleeksi että vesisade oli liukastanut kadut paikkapaikoin, ja niinpä töihin talloessa jalka lipsui paikka paikoin. Ja kun aurinko heijastui kadun pinnasta, oli vaikeaa sanoa oliko se vettä vai jäätä. Koko päivän jaksoi aurinko paistaa.

TYÖPÄIVÄ oli rauhallinen, ja taas sellainen ilta että asiakkaatkin poistuivat sopivasti ennen sulkemisaikaa. Sulkemistoimien jälkeen lähdin tallustelemaan kotiinpäin, ja nyt olikin jännittävämpää kävellä kuin päivällä. Pimeässä kun ei nähnyt missä oli jäätä, ja useamman kerran meinasi lähteä jalka alta pois mutta heiluen ja huitoen pysyin pystyssä ja pääsin keskustaan asti, missä hyppäsin turvallisuussyistä bussiin loppumatkaksi. Illalla sapuskan jälkeen pari jaksoa sarjasta Superstition ennenkuin oli aika painua pehkuihin.

TÄNÄ aamuna taivas olikin taas vaihteeksi pilvessä, ja mitä ilmeisemmin yölläkin oltiin pysytty plussan puolella, sillä aamulla mittari näytti reilua yhtä plusastetta. Tänään eilisestä viisastuneena vaihdoin lenkkarit talvijalkineisiin niin että uskalsi hieman reippaammin kävellä. Olivat kadut taas yöllä sulaneet lisää, mutta kyllä vielä jäisiäkin pätkiä löytyi. Töihin kävellessä satoi pientä tihkua, ja hetken aikaa tuli rakeita. Matkalla käväisin ostamassa verhotangon, sitä kun olen jo varmaan vuoden suunnitellut ja ostanut mutta vasta nyt sain aikaiseksi sen hankkimisen. Oli niin kevyt ja lyhyt että sen kantaminen sujui ihan huomaamatta.

TYÖPÄIVÄ oli melkein eilisen kopio. Ehdin tekemään kaikki omat hommani ja sulkemistoimiinkin pääsin ihan ajoissa. Nyt kun oli paremmat jalkineet, uskalsin askeltaa reippaammin kuin eilen, ja niinpä tänään tulin kotiin kävellen koko matkan. Syömisen jälkeen piti vielä hieman lyhentää verhotankoa (oli metallia ja jatkettava malli, joten lyhentäminen kävi helposti) ja laittaa se sitten paikoilleen. Lopultakin sain keittiön verhon kunnolla paikoilleen, tähän asti verhotangon virkaa oli toimittanut putkenpätkä.

YHDEN jakson Superstitionia katsoin, mutta tänään pitää painua ajoissa punkkaan eli melkein kohta. Huomenna pitää rientää aamuvuoroon ja pitää ehtiä nukkumaankin ennen sitä. Huomenna on myös kokous töiden jälkeen, tosin voinen jäädä toviksi ylitöihin, niin ettei tarvitse kaupungilla haahuilla ennen kokousta. Ja perjantain ravintolakeikkakin varmistui. Sekin on reilun tunnin kuluttua töiden päättymisestä perjantaina, eli pitää tulla kiireettä kaupunkiin ennenkuin menen ystävänpäiväsapuskalle.

MUTTA nyt peiton alle ja höyhensaarille. ■