sipulit.jpg

SEN verran lahjakkaasti on aamupäivän tullut vettä että ei tehnyt mieli lähteä ulos. Ja kun pakko ei ole niin lähden illemmalla jos sää sallii. Ettei aamupäivä olisi mennyt ihan harakoille niin jaoin kukkasipulit neljään eri kasaan. Nyt on helppoa laittaa ne multiin kunhan olen kuokkinut ja lisännyt uutta multaa rinteeseen. Ajattelin tehdä niin että täytän ylimmän välikön mullalla, laitan kukkasipulit sinne ja siirryn siitä yhden alaspäin ja toistan homman. Näin kunnes kaikki neljä välikköä on käsitelty. Ei tarvitse talloa sitä uutta multaa vaan se on kuohkeaa istutusta varten. Kun kaikki välit on täytetty sekä mullalla että kukkasipuleilla ja pinta on taputeltu tiiviiksi, niin ylhäältä vielä säkki pari multaa ja haravalla alapuolelta vetelen sen kaikkiin väleihin.

AIEMMIN kaavailin että laittaisin siihen viiruhelpin viereen vain yhden lankun, mutta tulipahan ykskaks mieleen että jos kuitenkin nikkaorin siihenkin vielä sellaisen pidemmän laatikon. Ensi kesänä siihen vaan varmaankin krassia ja jotain kesäkukkaa, ja syksyllä perennoja. Krassit saavat kasvaa maata pitkin rinnettä alaspäin, ja kun laittaa reilummin saattaa näyttää melkoisen hyvältä aikanaan.

NYT taitaa sade olla laantumaan päin. Ajattelin käydä napauttamassa säleikön laatikon reunaan ja samalla vilkaista olisiko mahdollista lähteä liikkeelle ja samalla Lidlissä käymään. Pitää nyt kuitenkin odottaa tuonne kello kahteen asti ja syödä kaurapuuro ennenkuin tekee muuta. ■