giphy.giftitle2.jpg

LAUANTAIAAMUNA nousin kellon soidessa sen verran että kävin ottamassa lääkkeet, ja painuin sitten takaisin pehkuihin laittaen kellon soimaan uudelleen parin tunnin kuluttua. Sitten aamukahvit, suihku ja töllön seuraamista sen vähän aikaa. Ihan suoraan suihkusta en viitsinyt kaupungille lähteä. Alunperin oli tarkoitus keittää hernekeittoa lauantain kunniaksi, mutta vaihdoin sen kuitenkin makkarakeittoon, kun sitä ei tarvitse vahtia vaan se saa rauhassa poreilla.

ULKONA oli pikku pakkanen, oli mukava kävellä kun ei tarvinnut sohjossa kahlata, sen verran oli yöllä pakastanut. Kaupasta ainekset keittoon ja sitten takaisin kotiin. Soppa liedelle tulemaan ja koneelle sarjakuvaa vääntämään. Tavoitteena oli saada ainakin kahden sivun taustat valmiiksi ja ainakin yksi sivu tarinaa eteenpäin. Sopan kiehuessa uppouduin taustojen tekemiseen, ja soppa ehti kiehuakin kauemmin kuin alunperin ajattelin, mutta makuhan siinä vain tiivistyi. Illalla pistin vielä koneellisen pyykkiä pyörimään ja senkin aikana jatkoin vielä sarjakuvan parissa. Toisen sivun kaikki taustat tulivat valmiiksi ja toiseen sain puolet ääriviivoista piirettyä. Illan lopuksi uppouduin television tarjontaan ja sitten kirjan kanssa peiton alle.

SUNNUNTAINA olikin aamulla taas hieman plussan puolella. Päivän mittaan lämpötila sahasi nollan molemmilla puolilla asteen muutaman kymmennyksen verran, sen verran oli kuitenkin päivän aikana plussaa että osa lumista ehti taas kadota. Illalla meni taas pakkaselle. Ja mitäpä päiväohjelmaan muuta kuului kuin sarjakuvaa. Kakkossivun kolme ensimmäistä ruutua valmistuivat, yksi isompi ruutu sivun loppuun ja sekin on valmis. Alkuillasta kävin pienellä jaloittelulla ettei ihan koko päiväå menisi pelkäksi koneella istumiseksi. Sarjakuva alkaa olla sillä mallilla että valmistuu kyllä ennen joulua. Seuraava aihe saa olla lyhyempi, tähän tarinaan tulee ainakin 12 sivua. Itse suosin sivun kahdne mittaisia, mutta tätä ei voinut niin lyhyesti kertoa.

TÄNÄÄN käväisin aamupäivällä lataamassa lehden tarkastettavaksi, eikä korjattavaa löytynyt. Itse asiassa oli kuulemma raikas ja kirkkaat värit. Kyllähän nyt pystyi väreillä kunnolla leikittelmään kun ei tarvinnut miettiä painoaineistoa, joka tahtoo valtaosin olla mustavalkoista kustannussyistä. Sen verran aiheesta keskusteltiin, että tietty on mahdollisuus tehdä verkkoon värikkäämpi ja jopa eri tavalla taitettu lehti kun mitä posti kiikuttaa kotiin. Meneehän siinä painoon jättämsiestä vähintään viikko ennenkuin lehti on lukijoilla. Siinä ajassa ehtii kyllä tekaista vaikka millaisen sähköisen version. Sähköinen lehti lähti jakelu saman tien kun oven takanani suljin, kännykkä nimittäin piippasi saapuneen sähköpostin merkiksi, ja siellähän se lehti jo oli.

OTIN sitten sen joulukortin työn alle. Tai itseasiassa Facebookiin tulevan kortin, sitä verkkosivuille tulevaa en vielä(kään) ole saanut oikein mihinkään suuntaan. FB:iin tulee ihan staattinen kuva, itse asiassa näytinkin jo ehdotusta samalla kun käväisin lehden lataamassa. Illalla vähän taas sitä sarjakuvaa ja väliin telkkaria.

ITSENÄISYYSPÄIVÄN seutuvilla onkin useamman päivän lomanen ennen joulua. Lähden keskiviikkoaamuna ja palailen varmaan lauantaina iltapäivällä. Mutta joulun voisi mun puolesta peruuttaakin. En paljoakaan siitä perusta. Mutta jospa se menis äkkiä ohi. ■