valkosipuli.jpg

Mukava oli käydä kävelemässä kun mittari oli reilusti plussalla, pyörätiet sulia ja saattoi kulkea ihan tavan lenkkareissa huolehtimatta liukastumisesta.

Siinä kävellessä oli aikaa tuumia joulun ajan sapuskoita, ja tulihan se ajatus sitten mieleen: keskiviikolle on tiedossa perunateatteria, Tarkoitus on aattoaamuna laittaa valkosipuliperunat uuniin (tällä kertaa ihan kerman kanssa), ja mureke seuraksi paistumaan jossakin vaiheessa. Onpahan siinä sitten joulun ajaksi herkkuja, ja kun nyt voi syödä valkosipulia vähän reilumminkin niin mikä ettei. Kuorin ja viipaloin perunat jo keskiviikkona niin niin torstaille ei jää kuin paistamisen vaiva. Ja kun teen itselleni, niin valkosipulia voi laittaa niin että se oikeasti maistuu :)

Kaupassa ei käyntihetkellä mitenkään ryysistä ollut, ensi viikolla sitä takuulla on. Mulla ei onneksi puutelistalla ole mitään isompia enää, jauheliha ja vihreän salaatin ainekset. Kaikkea muuta tuli jo tänään osteltua, että viikolla ei tarvitse siellä ruuhkassa selviytyä. Tänä jouluna ei pahemmin jouluruokia pöydässäni näy. Varuilta ostin pakkaseen torttutaikinaa jos joku uskaltautuu kuitenkin oveni taakse, niin voipi joulutortut paistaa kahvin seuraksi. Jos ei mene jouluna taikina, niin uudeksi vuodeksi suolaisia versioita. ■

[4 rings * reser * textm * chk: 9116]