umbrella.jpg

KESKIVIIKON vastaisena yönä kuului satavan mutta kuivahti kuitenkin siihen mennessä kun mun oli aika lähteä iltavuoroon. Pidinkin vaihteeksi pyöräilypäivän niin ei tarvinnut niin aikaisin lähteä ja olihan se mukavaa vaihtelua kävelyyn. Töissäkin saa kävellä ihan tarpeeksi. Kävi taas niin onnellisesti että viimeisetkin asiakkaat olivat kassalla ennen sulkemisaikaa, joten pääsin ihan ajoissa pois. Ja kotimatkankin pääsin kuivana kun ei suostunut satamaan.

KOTONA  piti tarkastaa oliko siltä kuunlija-naiselta tullut viestiä, ja olihan sieltä. Kuunliljoja on edelleen noudettavaksi ihan kaivuupalkalla, ja olisin kuulemma voinut vaikka heti tulla kaivamaan. Vastasin että en enää iltavuoron jälkeen kun kellokin alkaa olla jo paljon, ja lauantaina voisin tulla kaivamaan ne ylös. Vastaus tuli että lauantaina kello 12 jälkeen sopii. Laitoin saman tien viestiä eräälle kaverille onnistuisiko pieni ajelu sinne hakupaikalle. Vastauksen saisin torstaiaamuna. Illalla katselin vielä tovin Netflixiä ennenkuin kömmin huovan alle ja kirjan kanssa unta odottamaan. 

AAMUYÖLLÄ heräsin siihen kun satoi ja ihan kunnolla. Sateen ropinaa kuunnellessa nukahdin pian uudelleen, ja kellon soidessa aamulla satoi edelleen. Ei siis tarvinnut suunnitella pyöräilyä töihin. Töihin lähtiessä satoi edelleen, välillä enemmän ja välillä vähemmän, ja sateenvarjo oli tarpeen. Urheasti kuitenkn taivalsin koko matkan vaikka pariin otteeseen olisin voinut bussiinkin hypätä.

ILTAPÄIVÄLLÄ pilvet alkoivat repeillä ja jopa aurinkoa näkyi jonkin aikaa. Alkuillasta pilvet kuitenkin kuroivat repeämänsä yhteen ja sade alkoi uudelleen. Kotiinlähdön aikaan satoi taas, mutta sellaisina pieninä kuuroina ettei edes sateenvarjoa ehtinyt avata kun kuuro oli jo ohi. Likimain kuivana pääsin kotiin.

KYSELYYN siitä että onnistuisiko ajelu kuunliljoja hakemaan oli tullut vastaus, ja kuski lupasi olla pihassa jo heti 12 aikaan. Hänellä on muuta menoa myöhemmin iltapäivällä joten siksi hänkin on ajoissa. On mullakin sitten lauantaille vielä ohjelmaa niiden liljojen ylöskaivuun lisäksi, iltapäivällä ainakin hernekeiton keitto ja illemmalla vielä pyykinpesua. Ja jos sää sallii niin istutan ne kuunliljat samoin tein kun ne pihaan saan. Sääennusteet lupaavat että saattaisi iltapäivällä jopa olla satamatta,

NYT on taas koko illan/alkuyön jaksanut sataa. Ennusteen mukaan aamulla on kiikun kaakun että sataako kun on aika lähteä töihin. Huomisen aamuvuoron jälkeen kotimatkalla hernekeiton ainekset ja muu tarpeellinen kaupasta niin saan lauantain uhrata sitten istutus- ja pyykkäyshommille. Ja sunnuntaina pitää piipahtaa puolison siskon luona kahvilla, eli ei koko sunnuntaita ehdi makoilemaan.

NÄINÄ sadepäivinäkin lämpömittari on näyttänyt reilusti yli +10 asteen, ihan viiteentoista ei olla päästy. Shortseissa mennään siis edelleen. Ensi viikon päivälukemiksi on ennustettu 7 - 8 astetta, eli vieläkin saisin shortseissa mennä.

TÄNÄ iltana ei vaihteeksi telkkaria kun pitää herätä taas jo hyvissä ajoin. Huomenna voi ottaa päiväunet kunhan kotiutuu jos siltä tuntuu. ■