vh7.jpg

UUSI viikko evakkokämpässä on alkanut. Ainakaan sillä aikaa kun aamupäivän olin kotona ei mitään tapahtunut asunnossa.

PERJANTAINA lähdin puolen päivän aikaan kävelemään. Siellä auringonpaisteessa ja +8 asteen lämmössä kulkiessa tunsi kuinka sen ison kirjan aiheuttama stressi alkoi hävitä. Puolisentoista tuntia meni lenkin kierrossa ja sieltä vielä kauppaan. Piti hankkia täydennystä jääkaappiin ja ostaa hautakynttilöitä lauantaita varten. Loppumatkalla alkoi ilmassa tuntua ja tuoksua viileys, keli oli muuttumassa. Kotiin kiersin vielä lähikaupan kautta hakemassa sangollisen juureksia, kun olivat tarjouksessa ja lauantain ohjelmaan kuului makkarakeiton tekeminen. Illalla kun lopettelin Netflixin katsomisen, oli lämpötila jo taas melkein nollassa.

LAUANTAIAAMUNA katselin  Leijonan luola USA:ta, kun ei ollut kummoisempaa kiirettä. Iltapäivällä kuorin ja pienin perunoita, porkkanoita, sipulia ja lanttua valmiiksi kattilaan, niin että kun palaan hautausmaalta ei tarvitse muuta kuin laittaa soppa tulille ja ruskistaa makkara. Kello löi juuri neljä ja oli valoisaa, kun lähdin kohti hautausmaata, ja puolisen tuntia myöhemmin hautausmaalla oli jo pillkopimeää. Äkkiä se hämärä laskeutui. Sadat ja sadat kynttilät paloivat haudoilla, ja ihmisiä kulki hautausmaalle ja sieltä pois. Itse jätin kynttilät ja katselin hetken sitä näkymää, kunnes lähdin kiertämään kaupan kautta kotiin: kahvia ei ollut enää kuin illaksi. Kotiin päästyä pistin sopan tulille ja kävin lämpimässä suihkussa. Ulkona oli hautausmaareissun aikaan hädin tuskin nollan yläpuolella, joten teki hyvää käydä lämmittelemässä. Syötyäni sukelsin taas Netflixin maailmaan ja sieltä kirjan kanssa vuoteeseen.

SUNNUNTAILLE olin päättänyt laittaa daalioiden juurakoiden ylösnostamisen. Yllätyin melkoisesti kun kevään muutama juurakko oli kesän aikana tehnyt monta uutta, ja kun sain kaikki kerättyä niitä oli lähes sangollinen. Muokkasin pihlajan juureen alueen johon kylvin loput kärhöjen siemenet, ja laukan sipulit pääsivät rinnepenkkiin, samoin kuin laukan siemenetkin. Muutoin penkki oli vieläkin vihreänä ja kukkia siellä täällä, joten annoin sen olla muutoin koskematta.

ILLALLA tein muutamia pieniä rästihommia ja lopun iltaa Netflixin seurassa.

TÄNÄÄN olikin enemmän ohjelmaa. Ennen puolta päivää suuntasin kaupungille jossa oli treffit erään entisen työkaverin kanssa, käytiin katsomassa kirpparia, mutta ei se oikein houkutellut. Tehtiin pieni lenkki hänen koiransa kanssa, silloin kävi jo ikävä puuskainen tuuli ja tuntui aika viileältä. Jatkoin matkaani kirjastoon palauttamaan muutaman kirjan ja sitten kahvilaan lämmittelemään. Kahvilasta matka jatka toimistolle, oli vielä kokous tälle illalle. Tosin siellä iski epäilys että muistanko päivän oikein, ja piti soittaa eräälle ihmiselle että onko se kokous tänään. Hän oli vielä sillä hetkellä tunnelmissa, että se olisi vasta huomenna mutta kun vähän aikaa muisteltiin edellisen kokouksen keskustelua, todettiin että kyllä se tänään on. Ja tulihan sinne sitten muitakin, joten oikeassa paikassa oikeaan aikaan olin. Saatiin kokous puskettua nopeasti läpi, reilu tunti ja päästiin lähtemään kotiin.

KOTIMATKALLA kävi samanlainen puuskittainen tuuli ja oli hiukan vettä ilmassa. Kuivana pääsin kuitenkin kotiin. Nyt illalla tuuli on yltynyt ihan kunnolla ja se paiskoo sadepisaroita ikkunaan niin että kolina kuuluu. Ei ole mitään sateen ropinaa. Onneksi ei tarvitse tuolla ulkona nyt olla.

KAKSI viikkoa ja sitten otan yhteyttä remonttifirman toimitusjohtajaan, ellei sitä ennen ala tapahtua jotakin konkreettista remontin suhteen. ■