perh.jpg

Torstaina piti aamulla aloittaa sen opuksen taitto, mutta koskaan ei kannata pitää mitään ihan varmana. Koko aamupäivä menikin kaikkia pikkuhommia tehdessä, kun puhelin soi ja sähköpostiin tuli pyyntöjä. Olisin skipannut ne ensi viikolle mutta kun ne piti kaikki saada tällä viikolla, ja mitä nopeammin sen parempi. Yksikään ei ollut niin aikaa vievä mutta kun niitä tulee tarpeeksi niin saahan siinä aikaa kulumaan. Iltapäivän puolella pääsin sitten kuitenkin opuksen pariin.

Perjantain sain keskittyä kokonaan opuksen tekemiseen. Välistä puuttuu vielä kuvia, joten taitto tulee vielä muuttumaan.  Seuraavan hankaluuden aiheutti se, että eräässä vaiheessa kuvien numerointi ei pitänytkään paikkaansa, onneksi valtaosaan kuvien nimiä on laitettu myös ainakin osittain se mitä kuvassa on. Nyt on saatu sentään yli 100 sivua taittua. Tämänhetkinen visuaalinen ilme lähinnä tekstin osalta ei vielä mua miellytä, mutta se on tehty ohjeistuksen mukaisesti. Kunhan saan koko opuksen kasaan ja nähtäväksi, niin pitää pyytää korjaukset tulostettuun dokumenttiin, niin näen itse mitä voin säätää. Julkaisullehan on varattu alustavasti 200 sivua, mutta vaikuttaa siltä ettei vielä sitä sivumäärää tule, eli on varaa leikkiä kappaleilla ja kuvien kokoakin voi muuttaa.

Koko loppuviikon sai nauttia auringosta, ja niin tänäänkin kun päivällä lähdin kiertotietä kauppaan. Kyllä kelpasi vaeltaa, kun mittarissa oli +18 astetta. Illalla veti sitten taivaan pilveen ja hiukan yritteli sataa. Mitään kunnon sadetta ei ainakaan vielä ole tullut, välillä jonkun aikaa pisaroi ja sitten on taas taukoa.

Viikollahan mä kaavailin että voisin mennä tänä iltana elokuviin, mutta muutin kuitenkin suunnitelmia: jäin kotiin katsomaan Euroviisuja. Ajattelin että vaihteeksi on ihan mukava olla itsensä kanssa, kun ensi viikolla on taas ihan tarpeeksi tekemistä ja menemistä. Keskiviikkoiltana on taas kokous, eli päivä on pidempi. Muutaman oluen ostin "katsomoon" ettei ihan kuivin suin tarvinnut katsella. Ilmeisesti viisuissa panostetaan enemmän ja enemmän lavashowhun kuin itse laulamiseen ja kappaleeseen, tai sitten musta on tullut entistä kriittisempi kuin ennen.

Huomenna jos vaan aurinko paistaa pitää taas lähteä ulkoilmaan. Kiepahdan vakiolenkin ja paluumatkalla Lidlin kautta. Saskia kun on päässyt taas loppumaan. Käyköhän joku mun jääkaapilla? ■