shop.jpg

PERJANTAIAAMUNA vapaapäivään herätessä tuli vettä taivaan täydeltä, ja tuumailin pitääkö kaikki päivälle tehdyt suunnitelmat heittää romukoppaan. Puolen päivän aikaan kuitenkin alkoi näkyä pitkä sininen joten uskalsin lähteä liikkeelle. Ensimmäinen etappi oli tori, josta tutulta kukkamyyjältä lähti mukaan kassillinen krasseja. Torilta matka jatkui HongKongiin sirppiä etsimään. Nettisivujen mukaan sellainen olisi ollut valikoimissa mutta eipä ollutkaan. Siispä eteenpäin ja sueraavaan putiikkin josta sirppi löytyi. Samalla mukaan tarttui kukkakeppejä ja juuttinarua. Pitää vetää pitkän kukkapenkin reunaan narut kunhan kehäkukat kasvavat tarpeeksi korkeiksi. Eivät sitten kaadu muiden kukkien päälle.

KUN kukkapenkkiin tarvittavat oli hankittu, oli aika suunnata kotiin päin ruokakaupan kautta. Ostin vain perjantaiksi jotakin kun en aikonut ryhtyä kokkaamaan mitään isompaa. Kotiin päästyä krassikassi kylppäriin, ostokset kaappiin ja kukkakepit ja naru talteen komeroon. Hetki paikallaan nojatuolissa ja sitten uudestaan liikkeelle, tällä kertaa suuntana oli Lidl. Lähdin sinne kahvitarjouksen perässä, mutta ostin sitten pizzakitin ja mozzarellaa kun olivat todella hyvässä tarjouksessa (mun vakiokaupassa pelkkä pizzakitti maksaa enemmän kuin tuo setti yhteensä). 

ILLALLA en mitään erikoisempaa ehtinyt/viitsinyt kun seuraavana aamuna oli töihin lähtö.

LAUANTAIAAMU olikin poutainen, mutta menin taas puolet matkasta bussilla ja puolet kävellen. Ensimmäinen työkaveri tuli autuaasti myöhässä eikä edes osannut anteeksi pyytää myöhästymistään, toinenkin tuli myöhästyen kymmenen minuuttia mutta annoin keskiviikkona hänelle luvan tulla myöhäisemmällä bussillla ettei tarvinnut siellä pihalla odottaa puolta tuntia ennenkuin tulen itse. Valmistujaisjuhlat varmaan verottivat osaltaan asiakasmäärää, mutta toisaalta pääsi taas vaihteeksi ajoissa lauantainakin pois. Ja seuraava viikonloppuvuoro onkin vasta kuukauden kuluttua, kyllä nyt hemmotellaan.

TÖISTÄ askeleet veivät ruokakauppaan, ostolistalla oli pizzatäytteet ja kaalilaatikon ainekset. Kun taas olin hetken hengähtänyt, vaihdoin työvaatteet puutarharytkyihin ja painuin työkalujen ja krassien kanssa pihamaalle. Varastosta noudin säkillisen multaa kun ruusun juurelle oli aika lisätä uutta multaa. Ensimmäiset krassit pääsivät siihen viime syksynä tekemään laatikkoon, josta ne säleikköä pitkin pääsevät kiipeämään kohti korkeuksia. Sitten kuokin ruusun juuren ja lisäsin uutta multaa sen juurelle. Loput krassit istutin kiertämään ruusun juurta. Saihan siinä emnemään aikaa kun krasseja oli kuitenkin 30 kappaletta. Torilta pyysin 20 mutta tämä kukkakauppias laittoi koko lopun laatikon samaan rahaan.

ISTUTUSPUUHISTA oli aika siirtyä sisään ja pizzan valmistukseen ja pyykinpesuun. Pyykit koneeseen ja sitten pizzaa tekemään. Pizza valmistui sillä aikaa kun pyykit pyörivät, ja kun sain pyykit siirrettyä kuivausrumppun oli aika päästä herkuttelemaan. Onnistui muuten melkoisen hyvin se mun pizza. Punasipulia oli niin että heikompia olisi jo hirvittänyt. Kun sain haettua kuivat pyykit ja laitettua ne vaatehuoneeseen, oli iltakahvien ja telkkarin aika. Kaalilaatikon valmistus olisi ohjelmassa vasta sunnuntaina. Siinä se loppuilta menikin Netflixin seurassa.

JA ettei pouta olisi ollut itsestään selvää, alkoi lauantai-iltana sataa kuuden jälkeen. Sattui oikein sopivasti, heti mun istutuspuuhieni jälkeen. ■