sick.jpg

EIPÄ mennytkään sunnuntai suunnitellusti.

HERÄSIN jo kello 7 vaikka mielelläni olisin nukkunut pidempäänkin. Laitoin aamupalaa ja ryhdyin katsomaan AstralTV:tä pitkältäni, se kun on sen verran tarpeeksi tylsä ohjelma että sitä pötköllään katsellessa alkaa silmä luppasemaan. Ja niinhän siinä kävi että heräsin uudemman kerran vasta kymmenen aikaan. Ei muuta kuin uudet aamukahvit porisemaan ja uutisten lukuun. Samalla siinä pähkäilin mitä sitä laittaisi ruuaksi niin että olisi maanantai-iltanakin jotakin mitä ottaa jääkaapista.

LOPULTA pääsin liikkeelle, ja läksin kävellen sillä samalla reissulla päätin laittaa laserin värijauhekasetin Postin kautta kierrätykseen. Ja olihan siellä ihan mukava ilma kävellä, melkein asteen verran plussan puolella. Kaupasta lähti ainekset kiusaukseen ja eväitä töihin. Sen verran reppu painoi että tulin bussilla kotiin.

EN siinä kauaa  ehtinyt kotona olla kun alkoi palella ihan julmetusti. Kun en ihan vielä siihen aikaan ollut ruokaa laittamassa menin peiton alle lämmittelemään. Kun siellä lämpesin niin nousin laittamaan kiusauksen uuniin ja istuin katselemaan telkkaria ja tietty huopa ympärillä. Kun kiusaus oli kypsää ja sain syötyä, piti mennä takaisin peiton alle sillä palelsi taas uudestaan enemmän. 

TARKOITUSHAN oli tehdä sen ikuisuuseepoksen korjaukset sunnuntain aikana mutta ei siitä tullut mitään tuon palelun johdosta. Loppuiltapäivä ja ilta meni käytännössä peiton alla, sieltä kun nousin vaikka vain käydäkseni vessassa tai juomassa jotakin niin tuntui asunto kylmältä, vaikka ei se ehkä ihan niin kylmä ollutkaan. Piti kaivaa kuumemittari esiin, ja varmistaa lukema. Olihan siinä lämpöä: 38,5 astetta. Mun peruslämpöni on lähempänä 37:ää tai asteen pari kymmennyksen sen alle, joten tuollainen tuollainen lukema tarkoittaa mulla jo ihan kunnon kuumetta. Kun illan loppumetreillä (lue kello 21 aikaan) kömmin peiton alle nukkumaan, niin ei  mennyt kauaakaan kun aloin palella entistä pahemmin. Paleliln vaikka mulla oli college-housut ja paita päällä peiton alla. Oli haettava toinen peitto lisäksi. Vasta kun oli kaksi peittoa päällekkäin ja olin kääriytynyt niihin aloin lämmetä. Tietty yöllä aloin hikoilla kuumetta pois ja piti hetki vilvoitella ennenkuin palasin takaisin peittojen alle.

MAANANTAINA oli onneksi iltavuoro joka alkoi vielä myöhempään kuin aiemmin uyuden sopimuksen ja tehtävien myötä. Kyllä sen herätessä huomasin että en parhaassa terässä ole, mutta en siinä vaiheessa voinut jättäytyä poiskaan töistä sillä olisi ollut ongelmallista löytää joku sulkemaan kauppa päivän päätteeksi. Otin kuuman suihkun ja kuumetta alentavaa lääkettä ja läksin urheasti töihin. Siellä kyllä kerroin että mitään kovin raskasta en tekisi, puolikuntoinen kun olin. Päivä/ilta sujui kuitenkin ongelmitta ja pääsin sulkemaan kaupan ajoissa niin että ehdin vielä bussiinkin joka sopivasti huristeli ohi. Seuraavaa olisi pitänyt odotella puolisen tuntia, eikä kymmenen asteen pakkasessa seisoskelu tai bussin odottaminen pahemmin kiinnostanut. Kauppaankaan ei olisi voinut jäädä odottelemaan seuraavaa bussia kun hälyt menevät automaattisesti päälle. Päätepysäkillä jouduin odottelemaan viitisen minuuttia toista bussia niin että pääsin kotiovelle. Ei kotiin päästyä tarvinnut muuta kuin syödä ja painua peiton alle.

TÄNÄÄN oli aamuvuoro, joten sinne lähtemistä helpotti se että menin eilisiltana ajoissa nukkumaan. Kuumetta ei pahemmin taida olla mutta yskittää ja pärskittää ja välillä tuntuu makuaisti kadonneen. Ainakaan aamukahvi ei tuntunut tänä aamuna maistuvan miltään. Enkä kyllä jaksanut syödä puuroakaan loppuun. Töissä kävin hakemassa (tuli)kuumaa teetä kun olin niin ajoissa että kaupan avaamiseen oli vielä 20 minuuttia. Aamuvuoroon tuli onneksi sen verran paljon porukkaa että saatoin pyöriä siellä taustalla tehden kevyempiä hommia.

JOS vanhat merkit pitävät paikkansa niin viikonloppuun mennessä alkaa olo parantua. Onneksi torstai ja perjantai ovat aamuvuoroja, joten voi töistä tultuaan nukkua tunnin pari. Niinkuin tänäänkin tein. Jännästi vain hieman ennen kellonsoittoa tuntui siltä että olisi nukkunut lainkaan, vaan ollut valveilla koko sen parituntisen. Tosin tässä kunnossa saatoin ollakin vain horroksessa ja heräillä välillä sitä täysin tiedostamatta.

TÄNÄÄNKIN mennään edelleen ajoissa nukkumaan vaikka hiuomenna saakin nukkua pidempään. Jos katsastan Murdochin viimeisen jakson ja sitten peittojen alle. Vielä on molemmat peitot päällekkäin, katsotaan selviääkö tänä yönä jo ilman niitä. ■