viiruvd.jpg

AAMUPÄIVÄLLÄ olin matkalla keskustaan kun puolisolta tuli viesti että hän on jo odottelemassa. Onneksi olin vajaan viiden minuutin päässä, eli kauaa ei hän joutunut odottelemaan. Käytin kahveilla ja sitten mentiin kirpparikierrokselle. Mitään erityistä ei ollut hakusessa vaan mentiin lähinnä katselemaan mitä kaikkea ihmiset yrittävätkään kirppareilla myydä. Ja olihan siellä taas vajaita kosmetiikkapurkkeja ja ylihinnoteltua krääsää. Sattumoisin löysin Adidaksen shortsit (sellaista retromallia) eivätkä olleet edes hinnalla pilattu, joten ostin ne itselleni kotihousuiksi kesäksi. Puolisoni lähti sitten aikanaan kotiinpäin ja mä poikkesin kaupassa ennenkuin lähdin itsekin kotiin päin. Ei tarvitse huomenna töiden jälkeen mennä kauppaan.

KUKKAMUMMOT olivat kavunneet keinuun istumaan, huomasin pihaan tullessa. Toinen mummo oli ottanut kävelysauvat avukseen kun keinuun päästäkseen pitää nyt kavuta rinnettä normaalin polun ollessa suljettuna piharemontin johdosta. Valitteli että hänellä ei tuoksuherneet oikein ole itäneet, ja uhkasi käydä yön pimeinä tunteina hakemassa mun kylvöstä taimia mökilleen (mulla on sekä perinteinen sininen että mix nousemassa - molempia toivottavasti). Mä lupasin kavuta yöksi pihapuuhun vahtimaan. Mukava tuulenvire kävi siinä keinun luona niin että siinä pystyi istumaan vaikka lämpömittari näyttikin +25 astetta.

ILLALLA kun hieman viileni menin pihamaalle kastelemaan kukkapenkit. Tälläisinä päivnä ne on kasteltava että selviävät seuraavasta päivästä. Leikkasin samalla tulppanien kuihtuneet kukinnot pois niin etteivät suotta kuluta voimiaan siemenien kypsyttämiseen. Siinä rinteessä hääriessä joku punainen kukka aloiteli kukintaansa, ei kyllä ole tämän kevään kylvöstä eli todennäköisesti on viime vuoden kasvustoa. Samoin siellä näkyy jotakin sinistä mutta vielä en tiedä mitä se on. Olihan siinä viime kesänäkin vaikka mitä siemensekoituksia, jote ei ole ihme jos joku niistä kukista on karistanut siemenensä sinne mullan sekaan.

HUOMISAAMUNA menenkin fillarilla töihin. Vielä en osaa arvioida kauanko sinne kestää ajella mutta varaan puoli tuntia niin että ei ainakaan tarvitse salaman lailla polkea. Ja sittenhän mä tiedänkin kauanko matkaan kuluu. Ja on mukavampaa päästä iltavuorostakin huomattavasti aikaisemmin kotiin kuin kävellen tullen. Lisäksi siinä kuitenkin käy sopiva tuuli kun polkee niin ei tunnu niin kuumalta. ■

tuoksuvd.jpg

Tuoksuherneet itivät hyvin.