vuo.jpg

MAANANTAINA kun tulin pihaan paksujen kansioiden kanssa - miten paljon syntyykään paperia vuoden mittaan kokouksista - oli kukkamummo kastelemassa kukkalatiokoiden istutuksia. Olisi kuulemma seuraavaksi tullut mun oven taakse, kun hänellä oli tuomisia mökiltä. Menin istumaan keinuun ja mummo haki tuomiskassinsa. Siellä oli kallioperunaa ja kuunliljaa. Rinteessä kasvaakin jo sitä valkoraidallista kuunliljaa, joten tuo tummalehtinen oli mukava lisä. Ei ole yhtä ainoaa väriä. Ja molemmat ovat hyviä leviämään joten täyttävät varmaan sen alueen joka niille on suunniteltu hyvinkin nopeasti. Lupasin kukkamummolle että käyn illemmalla laittamassa ne maahan, kunhan aurinko vähän laskee ja ehdin tehdä kotihommat alta pois. Niinpä mä sitten taas olin siellä yhdeksän jälkeen lapion ja multasäkin kanssa kaivelemassa ja lopuksi vielä kasteluletku esiin ja vettä penkkiin. Muistin mainita kukkamummolle että olen seuraavat kaksi viikkoa pois, joten jos ei sada niin joku saa kastella. Viikonlopuksi on ainakin luvattu vettä joten pariin päivään niitä ei tarvitse sen jälkeen kastella, ja jos oikein kunnolla sataa niin menee useampikin päivä.

NYT kun sitä rinnettä on taas tullut myllättyä ja möyrittyä niin ajattelin josko siihen reunaan laittaisi erilaisia koristeheiniä. Tosin valtaosa koristeheinistä tulee myyntiin maalis-huhtikuussa, eli täytyy niiden osalta odottaa sinne asti. Rinteen toiseen reunaan rakennan "kivipuron", ja siihen ajattelin laittaa jotain nopeati leviävää kasvia, vaikkapa hopeamarunaa. Myös ketoneilikkaa johonkin syrjään ajattelin lisätä. Täytyy syksyllä ja ensi keväänä käydä tiiviimmin kurkkimassa milloin tulevat myyntiin. Tämän syksyn isoin hommahan tuossa rinteessä on sen pengerryksen rakentaminen ja samoin tuon mainitsemani "kivipuron". Siihen tarvitaan kiviä kuitenkin yllättävän paljon. Puolitoista vuotta näyttää kuluvan tähän projektiin ennenkuin se alkaa olla sillä mallilla että kesällä korkeintaan jotakin kesäkukkia siihen. Tarkoitus on myös ensi kesänä kylvää siihen rinteeseen kesäkukkasekoituksia ihan sikinsokin niin että ei lopulta tiedä mitä missäkin kasvaa.

TÄNÄÄN käväisin kirjapainossa viemässä ne kutsut painettavaksi. Nyt jäi painolle tekoaikaa kolmisen viikkoa kun vasta lomani jälkeen käyn hakemassa ne. Eikä sitten ole kiirettä toimittaakaan niitä kun tilaajalla ei ole ketään töissä ennen elokuun alkua. Mutta ovatpahan valmiina, ettei painonkaan tarvitse niitä nurkissaan varastoida viikkotolkulla. 

AURINKO lämmittikin tänään vaihteeksi oikein mukavasti, mittari näytti +23 astetta. Ja kyllä sen huomasi. Ei tarvinnut kauaa istua auringossa kun alkoi jo tulla kuuma.Illalla kävin taas kasteluletkun kanssa kukkapenkillä ja istuin sitten tovin keinussa. Itikatkaan eivät häirinneet kun kävi sen verran tuulenhenkeä että eivät iholle päässeet. Huomisen päivän ohjelmaan kuuluu ainakin multasäkkien ostaminen syksyä varten, pitää nyt aluksi ostaa 200 litraa. Tuolla varastossa on vielä reilut 50 litraa eli eiköhän se multamäärä siihen rinteeseen riitä. Hankitaan ensi kevääksi sitten uudet mullat. ■