vuohenkello.jpg

TIISTAI oli töihin kävely ja töistä kävely -päivä. Lämpömittari pyöri 16 asteen hujakoilla eli vallan sopivasti oli lämpöä.

TÄNÄÄN oli puolestaan pyöräilypäivä. Aamulla oli jo +14 astetta lämpömittarissa töihin lähtiessä, mutta ajoviima viilensi mukavasti ajellessa. Iltapäivällä kotiinpäin lähtiessä olikin jo yli +20 astetta, ja kun matkalla poikkesin ostamaan repun täyteen ruokaa, tahtoi loppupuolella kotimatkaa tulla jo lämmin. Pihaan saavuttua kävin istumassa tovin keinussa ja katsastin samalla kukkapenkit: illalla kastelemaan.

NÄIN aamuvuoropäivänä ehtii ajoissa kasteluhommiin ja niinpä olin siellä jo seitsemän aikaan letkun kanssa häärimässä. Kun siirryin kastelemaan rinnettä, taivaalle alkoi kertyä mustia pilviä ja eipä aikaakaan kun ensimmäiset pisarat putosivat. Kun sade oli kuitenkin heikkoa kastelin kaikessa rauhassa koko rinteen. Siinä kastellessa huomasin ilokseni että viime kesänä siirtämäni kellokukat olivat nousseet ja kasvattaneet uusia kukkavarsiakin. Eli ainakin yhden luonnonkukan olen siihen penkkiin jo saanut kasvamaan. Kun olin saanut letkun kerittyä pois kuului ensimmäinen ukkosen jyrinä ja vettäkin alkoi tulla hiukan enemmän. 

TAITAA tosin olla taas melkoisen paikallisia kuuroja, toisella puolella taivas on edelleen enemmänkin poutapilvien kuin ukkospilvien kirjoma. Ja sadekin on sellaista enemmän leppeää ripottelua kuin ukkoskuuro. Hyvä niin, ehtii tuokin vesi imeytyä eikä valu pitkin kuivia nurmikoita ja kukkapenkkejä. Ukkonen jyrisee vielä jossakin kaukaisuudessa mutta melko vaisuksi jäi ainakin vielä toistaiseksi.

SISÄÄN tultuani tekaisin makkarakiusauksen uuniin, niin että huomenna iltavuorosta tullessa on ruoka valmiina. Vielä vähän polttelee että ottaisin jääkaapista pari kiloa omenoita, kuorisin ne ja keittelisin omenahilloketta isoilla sattumilla. Aikaa kun kuitenkin on kun kiusaus viipyy uunissa vielä tunnin eikä menisi koko ilta taas telkkaria katsellessa. Ja ehdinhän mä vielä senkin jälkeen katsoa.

HUOMENNA jos on poutapäivä niin on taas pyöräilypäivä. Perjantaina on kävelypäivä ja lauantaina taas pyörällä. Olen huomannut että vaikka voisinkin fillaroida töihin joka päivä niin mulle on parempi että välillä on myös kävelypäiviä. Rasittuu jalkalihakset tasaisemmin. ■