karpa2.jpg

 

Tälle aamulle en viitsinyt laittaa kelloa soimaan, vaan ajattelin herätä kun herään. Huomisesta alkaenhan saa taas laittaa kuitenkin aamuherätykset. Heräsin kuitenkin jo 9 aikaan. Iltapäivällä oli karpaloiden haku, joten vietin aamupäivän kiireettömästi katsellen telkkua. Iltapäivällä lähdin lenkille ja suunnittelin reitin niin kotiinpäin tullessa karpaloiden noutopaikka on hieman ennen kotia. Mukavahan tuolla oli liikkua: pakkasta vajaa aste, tiet kuvia eikä taivaaltakaan tullut mitään. Karpaloita lähti muovirasiassa mukaan sellaiset pari litraa, selvisi kun kotona pussitin pakkaseen. Pakkohan niitä oli muutama maistaa, ja kyllä olivat hyviä. Hillitsin kuitenkin itseni ja pistin kaikki pakkaseen, vaikka olisihan noita napostellut tässä illemmalla telkkua katsellessa. Puolukoita on sen verran paljon että otan niitä sulamaan.

Siinä karpaloita noutaessani rouva kertoi että pitäjillä on immeinen joka kyllä kerää ja myy marjoja syksyn tullen. Täytyypä ensi syksyn lähetessä ilmoittaa että puolukoita, karpaloita ja lakkoja kyllä vastaanotetaan.

Jospa huomenissa lopultakin saataisiin käyntikortit painokoneeseen niin päästäisiin miettimään muita asioita. Samoin pitäisi tehdä tarjouspyynnöt lehden painatuksesta, mutta toisaalta niiden tekemiseen tammikuu on parempaa aikaa, ettei ainakaan heti tulisi yllätyksenä paperin hinnan nousu tai jotain muuta vastaavaa. Noihin pyyntöihin kun on pohjat valmiina, niin ne hoituvat nopeasti. 

Tämän illan päättävät laskujen maksutuokio ja  Va Dinci. Sitten peiton alle. ■