blue.jpg

Vuosi vaihdettiin hyvässä seurassa. Aloiteltiin ottamalla hiukan olutta ja siideriä, ja muistelemalla menneitä vuoden varrelta. Illan aikana tuunattiin perunasalaatti (ja jääkappi tuoksui valkosipulilta monta päivää), nautittiin vuoden viimeiset kahvit ja tryffelit. Hieman ennen keskiyötä siirryttiin ulos, mukana kuohuviinit ja oikeat lasit kun ei muistettu ostaa kertakäyttöisiä laseja. Pysyipähän kuohari viileänä, pakkasen purevuutta lisäsi ikävä tuuli. Sinnikkäästi kuitenkin katseltiin raketteja ja juotiin kuohari pois, ja sisälle tultiin vasta kun vuosi oli varmasti vaihtunut. Sitten oli aika nauttia höyrynakkeja ja perunasalaattia. Aika pitkälle aamuun jatkettiin kunnes vieraat päättivät lopulta lähteä.

Perjantaina ei paljon tullut aikaiseksi, kaupassakäynti lähi-Siwassa ja paikkojen siistimistä.

Lauantaina lähdin metsästämään korvaläppiä kadonneiden tilalle. Ne katosivat jo joskus keväällä, mutta silloin niille ei enää niin suurta tarvetta ollut. Tottakai mä painuin liikkeeseen josta ennenkin olin ne ostanut, mutta eipä ollut tullutkaan liikkeeseen korvaläppiä. Piti siis palata lähemmäksi, ja vasta erään liikkeen ohi kulkiessani tajusin että sinnehän mun olisi ensimmäiseksi pitänyt mennä eikä haahuilla muualle. Ja sieltähän ne löytyi.

Tänään sitten jääkapin täydennystä Lidlissä. Pidemmän kaavan kautta päätin sinne kiertää, kun pakkasta ei ollut kuin reilut -6 astetta. Matkalla alkoi tuiskuttaa lunta, ja ikävästi päin näköä. Kauppaan kuitenkin päästiin ja reppu painavana matka jatkui kotia kohti. Lumisade onneksi hellitti.

Nyt näyttää "idän ilmat" tulleen (idän pakkaset pahimmat). Äsken katsoessa lämpömittari oli painunut jo melekin 17 astetta pakkasen puolelle. Toivottavasti huomenissa ei päivällä ole noin kylmä. On nimittäin käytävä mittaamassa ulkotiloihin tulevan tarran koko. Siellä ei tuollaisessa pakkasessa halua kovin pitkään paljain käsin olla. Mutta toivotaan että pilvistyy ja hiukan lämpenee. ■.