maalis.jpg

PERJANTAIAAMUNA oli pikku pakkanen kun töihin lähdin. Esillepano jäi odottamaan vieläkin kun eivät tienneet mihin pitäisi laittaa. Jospa ensi viikolla jo tietävät. Iltapäivällä pakkanen oli lauhtunut ja kotiinpäin kävellessä alkoi äkisti pyryttää lunta. Ja sitä tuli jonkin aikaa ihan kunnolla kunnes se loppui kuin nappia painamalla. Illalla katsoin yhden tylsän elokuvan ennen nukkumaanmenoa.

TÄNÄ aamuna sälekaihtimet avattuani näkyikin yöllä tupruttaneen lunta ihan kunnolla, useamman sentin ja kohta olivatkin traktorit ja aura-autot liikenteessä. Kauppaan lähtiessä sateli jo vettä ja lämpötila oli melkein kaksi astetta plussan puolella. Kun taas käännytään pakkaselle niin saattavat kadut olla liukkaita kun aurasivat ne niin hemmetin sileiksi. Siinä kävellessä tuntui aivan maaliskuulta, maaliskuun sateiselta harmaalta päivältä kun lumi painui kasaan vesisateen vuoksi ja oli lämmintä.

KAUPASTA lähti mukaan ainekset meksikolaistyyppiseen ruokaan. Tämä viikonloppu kun oli ihan mun omaa aikaa niin päätin tekaista hieman mausteisemman version, sillä puoliso ei kovin maustetusta ruuasta pidä mutta mä haluan joskus hieman tulisempaakin. Ja tulihan siitä kohtuutulista, mukavasti poltteli huulia tovin syömisen jälkeen. Ja totuttuun tapaan sitä tuli isompi satsi, eli huomenna pitää laittaa osa pakkaseen.

VÄLILLÄ on hyvä saada olla omissa oloissaan ja ladata akkuja ihan rauhassa. Nyt kun tälle viikonlopulle ei mitään töitäkään ole tiedossa (sen esitteen muokkasin päivällä ruuan tullessa) niin saa ihan rauhassa heittäytyä vaikka päiväunille ihan silloin kun haluaa. Tosin ei nukuttanut (nukuin aamulla hieman pidempään). 

ILLAN päätteeksi katsoin elokuvan josta jo aiemmin. Huomenna käväisen Lidlillä niin että tulee ulkoiltua, mutta muutoin huominen menee varmaan telkkarin ääressä ja lukiessa. Yksi kirja pitää saada lopultakin loppuun niin että voin maanantaina käydä palauttamassa sen ja hakemassa uutta luettavaa tilalle. Ensi viikko on yhtä repaleinen kuin tämäkin, vapaata, iltaa aamua ja taas vapaata. Ja ehkä ensi viikonloppuna puoliso tuleekin vaihteeksi tänne. ■